‘Kocanızı nasıl öldürürsünüz?’ diye makale yazıp kocasını öldürmüştü! İşte Nancy Crampton Brophy’nin cezası

'Kocanızı nasıl öldürürsünüz?' makalesini yazdıktan sonra kocasını öldüren ABD'li yazar Nancy Crampton Brophy'nin cezası açıklandı. Mahkeme Brophy'e müebbet hapis cezası verdi. Dünyanın ve ABD'nin en çok konuştuğu davalardan biri olan olayda ise ölen kocanın yakınlarının sözleri damga vurdu.

featured

ABD’nin en çok konuşulan davalarından biri olan Nancy Crampton Brophy‘nin davası sonuçlandı. ‘Kocanızı nasıl öldürürsünüz?’ diye bir makale yazdıktan sonra kocasını öldüren Brophy, müebbet hapis cezası aldı.

‘Yanlış Koca’, ‘Kalpte Cehennem’ gibi kitaplara imza atan Brophy, yaklaşık 2 hafta önce kocasını öldürmekten suçlu bulunmuştu.

Mahkeme, dün yapılan son oturumda yazarın, 26 yıllık kocası Daniel’ı yaklaşık 1.5 milyon dolar değerindeki hayat sigortası için öldürdüğüne karar verdi.

Nancy Crampton Brophy, 2018 yılından bu yana tutuklu olarak bulunuyordu.

Mahkemenin verdiği müebbet hapis, 25 yıl sonra şartlı tahliye olasılığı taşıyor. Brophy’nin avukatı karar sonrası temyize gideceklerini söylediler.

Mahkemeye ise ölen kocanın ailesinin sözleri damga vurmuştu. Çevresinde ‘iyi bir koca’ olarak bilinen Daniel’in kardeşi Bill Brophy, “Hapishanede ne kadar zaman geçirirsen geçir, bu cehennemin yanında bir hiç” sözlerine yer verdi.

Daniel’in bir önceki evliliğinden olan oğlu Nathaniel ise en küçük torunlarının bile Nancy’nin adını asla bilmeyeceklerini dile getirdi.

Nathaniel, “Senin yemeklerini yapan, çamaşırını yıkayan, senin başarısız deneyimlerinde bile seni destekleyen bir adamı soğukkanlı bir şekilde öldürdün. Babam senin gibi sığ ve bencil bir insann çok daha fazla bilgiye, derinliğe ve yaşama sevincine sahipti” sözlerine yer verdi.

Daniel’in annesi Kren ise oğlunu öldüren katilin 25 yıldır ailelerinin sevilen bir üyesi olduğunu öğrendiklerinde şoka uğradıklarını dile getirdi.

Karen, “Oğlumu öldürmenin hayatında nasıl bir yararı var biz bunu asla bilemeyeceğiz. Bundan sonra hayatın nasıl olur bilemiyorum, ancak iyi olmayacağına eminim” dedi.

Nancy Crampton Brophy’nin kocası Daniel, 2 Haziran 2018 tarihinde Oregon eyaletinin Portland şehrinde öğretmeni olduğu aşçılık okulunun mutfağında ölü bulunmuştu.

Silahla vurularak ölen kurbanın faili olarak daha sonra karısı tutuklanırken, Brohpy’nin kocasını hayat sigortası için öldürdüğünü iddia etmişlerdi.

Brophy ise ilk günden beri iddiaları reddediyor. Kocasını öldürmek için hiçbir nedeni olmadığını söyleyen kadın, mali sorunlarını da emeklilik tasarruf planın bozarak hallettiğini dile getirdi.

Ancak Brophy’nin cinayet gbü güvenlik kameraları tarafından suçun işlendiği yerde görülmesi ve internetten silah alması mahkemede geçerli delil sayıldı.

Brophy makalesinde iz bırakmayan bir cinayet hakkında ipuçları vermişti. Kocasını öldürecek bir kadını acımasız, çok zeki ve organize olması gerektiğini dile getiren kadın hapishane hayatı ile dalga geçmişti.

Brophy, “Cinayetin amacı serbest kalmamı sağlamaksa, kesinlikle hapishanede olmak istemem. Tulumları hiç sevmem ve turuncu bana yakışmaz” demişti.

Brohpy’nin yazmış olduğu makalede ise bir kadının kocasını öldürme gerekçeleri arasında ‘taciz, hırs ve sadakatsizlik” var.

Kocası öldükten sonra ise Brophy sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Benim Facebook arkadaşlarım ve ailem, ilgilenenlere üzücü haberlerim var. Kocam ve en iyi arkadaşım, Chef Dan Brophy dün sabah öldürüldü.

Kendini bana yakın hisseden ve benimle bu durumu paylaşmak için arayan herkese, haklısınız ama şu an her şeyi anlamlandırmaya çalışıyorum. 4 Haziran’da saat 7’de, pazartesi günü Oregon Culinary Institute’da mum ışı nöbeti olacaktır. Bütün iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum, şaşkına dönmüş durumdayım. Ben normale dönene kadar, bir süre telefonla görüşemeyeceğim.” sözlerine yer vermişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir