Maaşını ödeyen Türkiye’ye havlayan KKTC Milletvekili Doğuş Derya’nın skandal videosu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Milletvekili Doğuş Derya’nın skandal videosu tepki çekti. Geçtiğimiz aylarda ekonomik sorun yaşayan, devlet memurlarının maaşlarının ödenebilmesi için Türkiye'nin KKTC'ye gönderdiği paradan maaş alan Derya, “Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır” sözleriyle aklı sıra Türkiye’ye saldırmaya kalktı.

featured

KKTC’de, CTP Milletvekili Doğuş Derya, “Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde CTP Milletvekili Doğuş Derya Türkiye’de ‘istek parça’ yüzünden öldürülen müzisyen Onur Şener’i, çocuk istismarını ve Suriye ile Yunanistan ilişkilerini gündeme taşıdı.

Derya, “Bir müzisyen Türkiye’de istek parçayı çalmadığı için öldürüldü. Çocuk istismarı yüzde 1500 oldu. Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır. Bazen Suriye olur bu, Bazen Yunanistan olur. Birilerini öteki ilan etmek zorundadır ki kendi seçmenini konsolide etsin.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEPKİ

Konuşmasına, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında KKTC’nin tanınması çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başlayan Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak’a tepki gösteren Derya, “KKTC’yi önce Türkiye tanısın” dedi.

Derya, “Birileri milliyetçilik yapacak diye ülkenin heba edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir