KKTC’de skandal hata! Piyango biletinin üzerine EOKA’lı teröristlerin fotoğrafı basıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 8 Ağustos'ta yapılacak olan millî piyango çekilişi biletleri için 8 Ağustos 1964’te bir destan yazan Erenköy Mücahitleri'nin fotoğrafı yerine EOKA'lı teröristlerin fotoğrafı basıldı. Olayın ortaya çıkması KKTC'de bir deprem etkisi yaratırken Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaşananlara çok sert tepki göstererek sorumluların görevden alınacağını duyurdu.

featured

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Başbakanlığa bağlı Piyangolar İdaresi, 8 Ağustos Erenköy Direnişi’nin 58. yıldönümü için 8 Ağustos tarihli bir piyango bileti bastı.

Ancak özel çekiliş için hazırlanan biletin üstünde ‘Erenköy mücahitleri’ yerine EOKA’cı teröristler yer aldı.

Durumun fark edilmesi üzerine KKTC medyasında biletin fotoğrafına yer verildi. KKTC Başkanlığı’na bağlı Piyangolar İdaresi’nin EOKA’cıların fotoğrafını basmasını Kıbrıs Detay gazetesi manşetlere taşıdı.

Yanlışlığın ortaya çıkması üzerine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan sert bir tepki geldi. Tatar, “Çanakkale destanına eş olan şanlı Erenköy Direnişi’ni anmak amacıyla Devlet Piyangoları İdaresi’nin bastırdığı piyango biletlerinde, Rum-Yunan askerleri ile EOKA’cıların çektirdiği fotoğrafları “Erenköy Mücahitleri” diye kullanmak büyük bir gaflettir ve bu asla kabul edilemez. Hiç kimse her nasıl olursa olsun Erenköy mücahitlerimizi, şanlı Erenköy direnişini, ulusal mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi küçük düşüremez. Bu kimsenin haddine değildir” sözlerine yer verdi.

Başbakan Ünal Üstel de sert çıkarak olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sorumluların görevden alınacağını ifade etti.

Bu açıklamaların ardından Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Osman Uzun’dan da açıklama geldi. Uzun, görevden affını isteyeceğini ilan etti.

Uzun tarafından yapılan açıklamada, “Sehven yapılan bir hata sonucu kullanılan görselden dolayı halkımızdan ve Şanlı Erenköy Direnişi kahramanlarımızdan özür dileriz” ifadelerine yer verildi.

NTV’den alınan bilgilere göre ise hatalı basım biletler toplanıyor. 8 Ağustos’ta yapılacak çekiliş ise 18 Ağustos’a ertelendi. İkramiye 500 binden 1 milyona çıkmış durumda.

8 Ağustos Erenköy Direnişi 1964 yılında Kıbrıs’ın Erenköy bölgesinde Türk Mukavemet Teşkilatına mensup olan Kıbrıs Türkleri ile Milli Muhafız Ordusu’na mensup Kıbrıs Rumları arasında meydana gelen çatışmalar olarak tarihe geçti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir