Kişiye özel bir alan daha: Trabzon Üniversitesi’nde büro personeli almak için İHA pilotu olma şartı arandı

featured

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ ‘ın amacı Derya Bağ için’ adrese teslim ‘ilan yayınlamasına yönelik tepkiler sürerken, bir dikkati ile ilgili ilan ve alım da Trabzon Üniversitesi‘nde açıldı. Büro personeli almak için İHA pilotu şartı arandı. İlana bir kişi başvurdu. Göreve kadın kadının akrabası da aynı üniversite görevli.

26 Haziran’da ilana çıkarak, 10 kişilik, 4B sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Çeşitli fakültelere alınacak büro personellerinde “Alanında lisans mezunu olma” şartı ile bazı sertifikalar arandı.

Mühendislik Fakültesi ilanında ise ilginç bir detaya yer verildi. Tek bilgi alınacağı ilanda “Mühendislik fakültelerinin Mühendislik Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği mezun olma ve İnsansız Hava Aracı (İHA) Ticari Pilot Belgesi sahibi” olma belgeleri arandı.

İlana tek kişi başvurdu. Şartlara uyan SA, 63.8 KPSS puanıyla büro personeli olarak seçildi. İlanın sonucuna çocuk kararda, “Diğer başvurular arasında ilan şartlarını sunan aday bulunmamaktadır”. Rakipsiz bir sekilde büro personeli olan SA’nın Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mühendisliği’nden 2019 mezun olduğu öğrenildi. Büro personeli olan kadın profesör akrabası da aynı üniversitede görevli bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir