Kış geliyor: Soğuk hava ve yağmura hazır olun!

Cuma gününden bu yana güneşli ve 30 derecenin üzerinde bir hava sıcaklığı yaşayan birçok ilde bugün öğle saatleri itibarıyla bulutların hakim olması hava durumuyla ilgili endişeleri arttırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre sağanak yağış ve yer yer fırtına uyarıları yapıldı. Yeni hafta boyunca tüm yurtta aralıklarla yağış görülecek.

featured

Hava durumuyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sıcak havanın etkisiyle yazdan kalma bir hafta sonu yaşanırken, yeni haftayla birlikte güneş kendini unutturacak. Hafta boyunca tüm yurtta serin ve yağışlı havanın etkili olması beklenirken, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar da düşecek. Perşembe günü için uyarıda bulunan Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, sonbaharın geldiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Şen “Montlarınızı ve kazaklarınızı hazırlayın” dedi.

YURT GENELİNDE HAVALAR SOĞUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve az bulutlu, Marmara Bölgesi, Manisa, Bolu, Karabük, Sinop, Giresun Trabzon ve Rize çevreleri ile Düzce ve Kastamonu’nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir