Kırmızı Oda Rezzan’ın hastalığı nedir? Nihal Yalçın’ın hayat verdiği Rezzan’ın gerçek hayat hikayesi

featured

TV8’in başarılı yapımı Kırmızı Oda’da Rezzan karakteri ile başarılı oyuncu Nihal Yalçın bu sezon kadroya dahil oldu. Başarılı oyuncunun canlandırdığı Rezzan karakteri de Boncuk karakteri gibi fenomen olma yolunda…

KIRMIZI ODA REZZAN KİMDİR?

Kırmızı Oda dizisi Rezzan karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Nihal Yalçın. İstanbul 29 Mart 1981 doğumludur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında oyunculuk üzerine eğitimler almış ve bu okuldan mezun olmuştur.

Başarılı oyuncu 2016 yılında en başarılı kadın oyuncu ödülünü 20. Afife Tiyatro Ödüllerinde almaya hak kazanmıştır. Yer Altı ve Araf isimli proje ile En İyi Kadın Yardımcı ödülüne 19. Altın Koza Film Festivalinde layık görülmüştür. Yeraltı isimli film ile en iyi kadın yardımcı ödülüne 45. Sinema Yazarları Derneği tarafından ayrıca 17. Sadri Alışık Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülünü ise Kurtuluş Son Durak filmi ile kazanmıştır.

KIRMIZI ODA REZZAN HASTALIĞI NEDİR?

Rezzan hikayesini anlatmaya başladıkça, izleyenlerin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu. Psikoz hastası olan Rezzan sürekli farklı sesler duyuyor ve halüsinasyonlar görüyor. Bir mühendis olarak özellikle başarılı bir şekilde çalışan Rezzan hikayesine göre iş arkadaşının kendisine yaptığı davranışlar nedeniyle çalkantılı bir döneme giriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=cCFBf2RDnUg

Cafer ismindeki arkadaşı, çalıştığı yerdeki herkese Rezzan’ın çıplak fotoğraflarını ve videolarını gösteriyor. Bu olay sonrasında ise Rezzan yaşadığı bunalımdan dolayı da iyice köşeye sıkışıyor. Gerçek olmayan şeylere inanan ve psikoz hastalığına iyice kapılan Rezzan, bu nedenle de gerçek ile olan bağlantısını tamamen koparmış durumda.

Hayal dünyası ile gerçek dünyada yaşanan olayları karıştırıyor ve bu nedenle de olayları hiçbir şekilde doğru yorumlayamıyor. Manolya Hanım tarafından destek verilmeye çalışılan Rezzan, dışarıdan yapılacak desteklere karşıda oldukça katı durumda.

KIRMIZI ODA REZZAN HİKAYESİ NEDİR?

Kırmızı Oda dizisinin esinlendiği Madalyonun İçi kitabında Rezzan karakteri yer alıyor ancak bu karakteri dizide geçtiğimiz sezon Boncuk oynamıştı. Çünkü Kitapta Rezzan iş yerinden bir çocuğun kendisine aşık olduğunu zanneden ve paranoid bozukluk nedeniyle doktordan yardım alan genç bir kadındır.

https://www.youtube.com/watch?v=FaLRO2Afr14

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir