Kırmızı bültenle aranan ‘Piro Karker’ kod adlı PKK’lı terörist Cimşit Demir kıskıvrak yakalandı!

featured

Irak’ın Kandil alanında sözde bölük komutanı olarak faaliyet yürüten ve İNTERPOL tarafından kırmızı bülten ile aranan PKK/KCK mensubu Cimşit Demir, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın operasyonuyla yakalanıp Türkiye’ye getirildi.

2009 yılında örgüte katıldı

Avrupa’ya kaçış hazırlığında olduğu belirlenen teröristin 2009 yılında Ağrı’dan örgüte katıldığı, bir süre Tendürek Dağı kırsalında faaliyet yürüttükten sonra İran üzerinden Irak’ın kuzeyine geçtiği ve örgütün Hakurk, Gare ve Kandil alanlarında faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

Sözde bölük komutanlığı görevi yapmış

2014 yılında Kandil yönetimince yapılan görevlendirme kapsamında Irak’ın kuzeyinden Suriye’ye geçerek 1 yıl süreyle PYD/YPG saflarında faaliyet gösteren teröristin son olarak Kandil alanında PKK/KCK bünyesinde sözde bölük komutanı olarak görev yaptığı tespit edildi.

MİT’in Irak’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında gerçekleştirdiği nokta operasyonda, kırmızı bültenle aranan vatan haini bölücü terler örgütünün sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır ile yine terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır da  etkisiz hale getirilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir