Biz uyarmıştık! “Kiramızı ödeyemiyoruz yardım eder misiniz?” diyen amca dolandırıcı çetesinin başı çıktı: Evleri bile varmış…

Kadıköy'de "Kiramıza yardım eder misiniz" diyerek ağlayan yaşlı çift hakkında Ataşehir Kaymakamlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada çiftin ev sahibi olduğu, engelli maaşı ve bir yıldır da elektrik ve kömür desteği ile nakdi yardım aldığı belirtildi.

featured

İstanbul Kadıköy’de yaşlı bir çiftin “Kiramıza yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız” dediği görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Düzensiz göçmenlerle ilgili yalan haberler ve videolar paylaşan aynı hesap, geçtiğimiz hafta da Afgan insan kaçakçılarının reklam filmini gerçek görüntüler diye servis etmişti.

Haber Motto bir yalanı daha ortaya çıkardı. İstanbul’un birçok noktasında bu yöntemle dolandırıcılık yapıldığını ortaya çıkaran Haber Motto, kira yardımı isteyen yaşlı çiftin de foyasını ortaya çıkardı.

 

Kadıköy’de “Kiramıza yardım eder misiniz” diye ağlayan ‘amca’ dolandırıcı çıktı! İşte çetenin marifetleri…

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yaşlı adam, balkondaki vatandaşlara doğru “Kiramıza yardım eder misiniz? 2 aydır kiramızı ödeyemiyoruz” diye bağırdı. Bu sesi duyan vatandaşlar balkona çıkarak, üzücü anları kayıt altına aldı. Yaşlı çiftin, yardım talep ettikleri sırada ağladıkları da duyuldu. Bu anlar sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu.

EV SAHİBİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, dün sosyal medyada sıkça paylaşılan “Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız.” içerikli videoda yer alan kişilerle ilgili çalışma gerçekleştirildiği belirtildi. Görüntülerde yer alan çiftin, Ataşehir’de ikamet eden 43 yaşındaki F.D. ile 49 yaşındaki H.K. olduğu bildirilen açıklamada, birlikte yaşadıkları dairenin F.D. adına kayıtlı bulunduğu ifade edildi.

“Kiramıza yardım eder misiniz” diyen dilenci çetesinin yeni videosu ortaya çıktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir