“Kiramıza yardım eder misiniz” diyen dilenci çetesinin yeni videosu ortaya çıktı

Kadıköy'de yaşlı bir çiftin "Kiramıza yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız" dediği görüntüler gündem olmuştu. Dilenci çiftin dolandırıcı oldukları ortaya çıkarken çetenin yeni görüntüleri de gelmeye devam ediyor.

featured

İstanbul Kadıköy’de dilenci bir çiftin “Kiramıza yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız” dediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Düzensiz göçmenlerle ilgili yalan haberler ve videolar paylaşan aynı hesap, geçtiğimiz hafta da Afgan insan kaçakçılarının reklam filmini gerçek görüntüler diye servis etmişti. O görüntülere bir yenisi daha eklendi.

DOLANDIRICI ÇIKTILAR

Videodaki yaşlı çiftin görüntüleri sosyal medyaya düşer düşmez, pek çok siyasetçi ve sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Ancak, bu dilenci çifte daha önce para kaptıran vatandaşlar, gerçeği ortaya çıkardı.

İSTANBUL’A YAYILMIŞLAR

Dolandırıcılık çetesinin İstanbul’un pek çok ilçesinde aynı numara ile pek çok vatandaştan para topladığı iddia edildi. Özellikle soğuk ve karlı havalarda ortaya çıkan çetenin insanları kandırarak topladığı paralarla lüks bir yaşam sürdükleri de iddialar arasında.

BAKIRKÖY’DEKİ VİDEOLARI DA GÜNDEM OLMUŞTU

Geçtiğimiz zamanlarda Bakırköy’de çekildiği belirtilen görüntülerde ise, mülteci olduğu iddia edilen bir ailenin sokak sokak dolaştığı ve “Artık yemek alırım” diyerek mahallelilerden yemek yardımı istediği ifade edildi. Söz konusu görüntülerde bir bebek arabasıyla beraber küçük bir kız çocuğunun bulunduğu da fark edildi.

Kadıköy’de “Kiramıza yardım eder misiniz” diye ağlayan ‘amca’ dolandırıcı çıktı! İşte çetenin marifetleri…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir