Kira desteği yardımı nasıl alınır? 2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartlar nelerdir?

Kira yardımı başvuruları başladı. Ödeme yapmakta güçlük çeken binlerce kişi kira yardımı ve destek ödemeleri hakkında detayları araştırıyor. İşte tüm merak edilenler...

featured

2023 yılında devlet, ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği ödemelerini 1.500 TL olarak açıkladı. Peki başvuru şartları nelerdir? Kimler başvurabilir? İşte detaylar…

Kasım 2022 tarihinde başlayan kira yardımı ödemeleri, 2023 yılında da hala en çok aratılan konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

KİRA DESTEĞİ 1500 TL OLARAK BELİRLENDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımının yanı sıra, kira yardımını da içeren ‘Türkiye Aile Destek Paketi’ni hayata geçirmişti.

Bu yardım, kira desteği olarak 1500 TL olarak belirlenmiştir ve 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız olarak verilmektedir.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK

İhtiyaç sahibi aileler bu yardım için, e-Devlet kapısından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapabilmektedir. Başvurunun ardından ödemeler, başvurudan sonraki 15 gün içinde banka hesabına ya da PTT şubelerinden alınabilecektir. Ödemelerin tutarı ise ilden ile farklılık gösterebilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR

Başvuruda aranacak şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, 18 yaşını tamamlamış olmak, SGK’ya bildirilmemiş olmak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak, emekli veya malul aylığı almamak ve öğrenci olmamak yer alıyor. Ayrıca, aynı adreste oturan kişilerden sadece birinin başvuru yapması gerekmektedir.

2023 yılında devlet, ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği ödemelerini 1.500 TL olarak açıkladı ve bu destek için başvuruların e-Devlet veya SYDV aracılığıyla yapılabildiğini duyurdu. Adaylar, başvurularının ardından ödemeleri 15 içinde kişinin banka hesabına yatırılıyor veya PTT şubelerinden alınabiliyor.

Kira yardımı için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını tamamlamış olması, SGK’ya bildirilmiyor olması veya belirli kapsamda sigortalı olmamak ya da emekli veya malul aylığı almıyor olması gerekiyor. Ayrıca, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç) gerekiyor. Başvuru başlangıç tarihi aynı olan kira yardımlarına adres kayıt sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir