Kimse ‘nerede bu devlet’ demedi! Düzce depremi sonrası vatandaşlardan ‘Allah razı olsun’ duası…

Deprem konusunda acı tecrübelere sahip Türkiye'de yaşanan depremler sonrası en çok duyulan soru 'Nerede bu devlet?' idi. Gölcük ve Düzce'de yaşanan geçmiş depremler sonrası Başbakan Ecevit bile depremden bir gün sonra haberdar olmuş, vatandaşlar aç ve soğukta günlerce devletin kendilerine ulaşmasını beklemişti. Ancak AK Parti iktidarı ile durum tersine döndü. Deprem, sel gibi afetlerde kurumların hızlı müdahalesinin yanı sıra bakanlar da saatler içinde bölgeye gidiyor. Bu sabaha karşı Düzce'de deprem sonrası sokağa dökülen vatandaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sokaklarda görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

featured

90’lı yıllarda ve öncesinde deprem olduğunda vatandaşlar ‘Nerede bu devlet?’ diyerek yardım feryadında bulunurdu. AK Parti hükümeti sonrasında bu tablo değişti. Özellikle son yıllarda vatandaşlar, yaşadıkları her afette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere bakanları sahada görüyor.

BAKANLAR HEMEN OLAY YERİNE GİDİYOR

Gölcük depremi sonrası Başbakan Ecevit’in bile bir gün sonra haberdar olduğu depremde yaşananlar hala hafızalarda taze. Deprem sonrası vatandaşlar günlerce göçük altında kurtarılmayı beklemiş, aç ve soğukta kalmıştı.

O günlerin geride kaldığı ve devletin artık kurumları ve bakanları sayesinde deprem, sel gibi afetlere anında müdahale ettiğini gören vatandaşlar, bakanları anında yanlarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

AFAD ANLIK MÜDAHALE EDİYOR

Doğal afetler konusunda artık dünyanın örnek aldığı bir sistem oluşturan AFAD ise Düzce’deki depremin ilk dakikalarından itibaren duruma hakimdi.

Deprem bölgesine depremden birkaç saat sonra ulaşan içişleri Bakanı Soylu, çalışmalarla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Şu anda ekipler olay yerine devam ediyor, yönlendirilmiş durumda. Özellikle AFAD birliklerimiz, Kızılay ve tüm birliklerimiz olay yerine yönlendirilmiş durumda. Şu anda dışarı çıkmış vatandaşlarımıza battaniye sevkiyatı devam ediyor. Bu açıdan hem valilerimiz, hem kaymakamlarımız, hem ilgili belediye başkanlarımız, muhtarlarımız herkese olay yerinde ve Allah’a şükür bir can kaybı söz konusu değil. Bu depremin olduğu dakikadan itibaren hem emniyet birimlerimiz, jandarma birimlerimiz, güvenlik ve asayiş açısından da tüm kontrollerini sahada devam ettirmektedirler. Bu açıdan da vatandaşlarımız evlerinden çıktı. Birtakım asayiş olayları olur mu, birtakım hırsızlık olayları olur mu diye endişe içerisinde olabilirler ama gerek bekçilerimiz, gerek polislerimiz, gerek jandarmalarımız şu anda sokaklarda asayiş açısından güvenlik tedbirlerini almış durumdalar.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir