Kılıçdaroğlu’nun anket şirketi KONDA’dan CHP’ye şok! Erdoğan açık ara birinci

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Konda Araştırma'nın ikinci tur araştırması muhalefeti derinden üzecek. Araştırmaya göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu yüzde 52.7, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 47.3’te kaldı.

featured

Türkiye 2. tur için 28 Mayıs’ta sandık başına gidecek. İkinci tura sayılı günler kala anket sonuçları da gelmeye devam ediyor.

KONDA’DAN MUHALEFETİ ÜZECEK ANKET SONUCU

Son olarak muhalefete yakınlığıyla bilinen Konda Araştırma, 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde 34 ilin merkez dahil 108 ilçesine bağlı 154 mahalle ve köyünde 3607 kişiyle hanelerinde yüz yüze yöntemiyle yaptığı, seçmenlerin ikinci tur tercihine yönelik anket sonuçlarını paylaştı.

Araştırma kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Antep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Urfa ve Van’da seçmenlerle görüşüldü.

ERDOĞAN AÇIK ARA BİRİNCİ ÇIKTI

Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kararsızlar dağıtıldığında ikinci tur seçimlerini yüzde 52,7 oy oranıyla kazanması öngörülüyor.

YÜZDE 49,3 GÖSTERMİŞTİ

Daha önce 14 Mayıs seçimleri için %44,9 alan Kılıçdaroğlu’nu anketinde %49,3 gösteren Konda, bu sefer seçim  tahminini değiştirdi.

Konda’nın anketine göre Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 47,3 oranında oy aldığı görüldü.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir