Kılıçdaroğlu’ndan şok çıkış: “Gelecek ve DEVA partisine meclis grubu desteği verebiliriz”

featured

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, baskın erken seçim ile ilgili konuştu. Seçim olması durumunda Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın DEVA partisine TBMM’de grup kurmaları için destek verebileceklerini belirtti.

BARAJIN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

Kemal Kılıçdaroğlu, “Baskın erken seçimde İYİ Partiye yaptığınız gibi Gelecek ve Deva Partilerine de grup kurma desteği verir misiniz?” sorusuna, “Demokrasi için elbette veririz. Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz. Meclis’te her parti temsil edilmeli…” cevabını verdi.

‘HER PARTİ TBMM’DE TEMSİL EDİLMELİ’

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, bugünkü “Erdoğan’ı üzecek iki önemli gelişme” başlıklı köşe yazısında erken seçim iddialarını yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun ifadelerine de yer veren Uğuroğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

 

“AKP ve MHP’nin oluşturduğu koalisyon hükümetinin yani cumhur ittifakına Doğu Perinçek’in Vatan Partisi de katıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sordum:

– Baskın erken seçimde İYİ Partiye yaptığınız gibi Gelecek ve Deva Partilerine de grup kurma desteği verir misiniz?

Erdoğan’a üzecek birinci gelişme Kılıçdaroğlu’nun şu taahhüdüdür:

“Demokrasi için elbette veririz. Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz. Meclis’te her parti temsil edilmeli…”

Erdoğan’a üzecek ikinci gelişme ise Gelecek ve DEVA partilerinin millet ittifakına katılması olacaktır… Çünkü bu iki partinin liderleri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan AKP’nin de Erdoğan’ın güçlü ve zayıf noktalarını çok iyi bilirler ve AKP’den büyük miktarda seçmen koparırlar… Onlar da güçlendirilmiş parlamenter rejimden yanalar…”

24 HAZİRAN SEÇİMİNDE NE OLMUŞTU?

24 Haziran’dan önce İYİ Parti’nin seçime giremeyeceği iddia edilmişti. Bunun üzerine CHP’den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti’ye geçmiş ve partinin Meclis’te grup kurmasını sağlamıştı. Partide grubu olduğu için seçimlere girebilen İYİ Parti’ye yapılan bu transfer, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti tarafından sıkça eleştirilmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir