Kılıçdaroğlu’ndan Cübbeli Ahmet yorumu: “Bu ülkenin istihbarat birimi yok mu?”

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de Şirin Payzın’ın sunduğu Sözüm Var programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

SOYLU VE AYM BAŞKANI ARASINDAKİ TARTIŞMA

Bir yargıcın vermesi gereken cevap. Soylu bu cevabı kavrayabiliyor mu? Endişelerim var. Bisiklete binip gezebilirsin gibi ifadeleri var bunlar doğru değil.

CÜBBELİ AHMET’İN İDDİALARI

Ondan daha ciddi olanı şu; Bir kişi (Cübbeli Ahmet) televizyonlara çıktı. Bunu söyleyen kim? Eğer savcılar beni davet ederse hangi cemaatin nerelerde silahlandığını onlara söylerim. Merak ediyorum bu ülkenin istihbarat servisi yok mu? O ekolden gelen bir kişi bunu biliyorsa, kendisinin rakibi olarak gördüğü onların silahlandığını biliyorsa… Ve savcılık onun söyleminden sonra harekete geçiyorsa… O zaman sormak lazım bu ülkenin istihbarat birimi yok mu?

Bu silahlanma ülkenin güvenliği için ilerde ciddi sorunlar oluşturabilir. Demokrasi açısından insanlar açısından sorun oluşturabilir. Ancak biz sandık güvenliği açısından… Sandığa sonuna kadar sahip çıkacağız.

Gücünü akıldan değil de gücünü silahtan alanlar, dünyanın hiçbir yerinde başarılı olamazlardır. Gücünüzü akıl ve bilimden kullanıyorsanız, korkmayacaksınız. O ülkenin geleceği güzeldir. Ancak gücünüzü silahtan, ne olursa olsun ben kalayım diyerek alıyorsanız, gidicisinizdir.

Polis orada, ordu orada, ne güvenliği. Her şey onların elinde. Biz gazetelerden, il başkanlarımızdan, bürokratlardan bize yansıyan bilgileri değerlendiriyoruz. Hem elinizde silahlı güç olacak hem de güvenlikten bahsedeceksiniz.

Bütün ülkeler kendi bilgilerini normal alanda paylaşmazlar.

BAŞSAVCININ ERDOĞAN’I ZİYARETİ

Bir savcı evlenebilir, mutluluk dileriz. Evlenir evlenmez Saray’a gidemezsin. Cumhuriyetin savcısı diyemeyiz ona. Erdoğan’ın avukatlarından talimat aldıklarında, savcıların o avukatların sigara küllerini dökmek için kül tablası getirdiklerini biliyoruz. Ama bunların sayısı çok az. Tazminat davalarımdan da tanık olduğum durumlar var. İstenilmeyen bir karar alındığından, farklı şekillerde kararlar değiştiriliyor. Akıllarını saraya kiralamış kişilere yargıç demiyoruz biz.

Bir hakim herhangi bir kahvede, lokantada oturamaz… Bunlar özel yaşamlarına da dikkat etmek zorundalar. Onlar Adaleti temsil ediyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir