Kılıçdaroğlu ve Akşener’den önemli açıklamalar

featured

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde CHP’li İzmit Belediyesi’nin 27 milyon liraya satın aldığı temizlik araçlarının tanıtımı ve 9 projenin açılışı gerçekleştirildi. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

“SIFIRDAN BİR SOSYAL TESİS YAPTIK”

Programda ilk konuşmayı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptı. Hürriyet konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

* Göreve geldiğimizde ilk yapacağımızın israf musluklarını kapatmamız gerekiyordu. Benzin harcamalarını kendi cebinden harcayan bir başkan olarak makam aracı almak yerine hizmet aracı aldık. Aylık yaklaşık 1 milyon tasarruf hamlesini başlattık. 75 aracımız ve projelerimiz bizden sonraki nesillere armağan olsun. Millet İttifakı’nın tek derdinin millet olduğunu ifade ediyoruz.

* Gençlerin ‘Fatma ablası’yım. Etüt merkezi istediler, 25 bin kitaplık bir kütüphane yaptık. Dedik ki ‘sosyal desteklerimizi arttıracağız’. Durumu olamayan vatandaşlarımız için Gıda Bankası ve Dost Eller projesini hayata geçirdik. Sosyal tesisimiz yoktu. Özel şirketten aldık, sıfırdan inşa ettik. Bir sosyal tesis yaptık.

“1 BUÇUK MİLYON MASKE DAĞITTIK”

Kooperatifçiliği yaygınlaştırmak amacıyla ‘Çınar Kadın Kooperatifi’ ve ‘Dikim Evi’ni yaptıklarını belirten Hürriyet, “Maske dağıtılamayan zamanda 1 buçuk milyon maske dağıttık. 7 kadın vardı; şimdi 30 kadınımız ev bütçesine katkı sunuyor. Karadeniz sahillerinde Sarısu Gençlik Kampı’nı açtık. Emine Bulut ve Şehit Ömer Can Açıkgöz Parkı’nı açtık.

“PANDEMİ VE KAYNAK YETERSİZLİĞİNE RAĞMEN…”

Göreve geldikten sonra boş arazileri tarıma açtıklarını ifade eden Hürriyet, “Organik üretime geçtik. Lavanta bahçeleri açtık. Yaşam bahçeleri kurduk. Güçlü seralar oluşturduk. Dışa bağımlılığımızı azaltacağız. Bir cami sözümüz vardı. Onun da temelini atıp inşaatını bitireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bunlar pandemi ve kaynak yetersizliğine rağmen başardık. Mutluluk aramakla bulunmaz. Mutluluğu inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

SİYASİ HAYATIMA KOCAELİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYLIĞI İLE BAŞLADIM

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’in ardından söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben İzmit’in kızıyım. İzmit’in bir köyünde doğdum. Siyasi hayatıma da 1994 seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile başladım. O adaylık beni bugün karşınıza getirdi. İYİ Parti’nin genel başkanı olarak sizlere hitap ediyorum. İlk sözüme Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bir kahvede başladığım anı hatırladım sizleri görünce. Sayın genel başkanım demiştim ki suyu nefis, havası temiz, insanı muhlis İzmit… Evliya Çelebi öyle yazmıştı” açıklamasında bulundu.

“KÜÇÜKKEN LEYLA ATAKAN OLMA HAYALİMİZ VARDI”

İzmitli genç kızların, 1968-1971 yılları arasında Kocaeli’nde belediye başkanlığı yapan ve ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan olmak istediğinin altını çizen Akşener, “Ben babası Alparslan Türkeş’çi olan, ağabeyi MHP Kocaeli İl Başkanlığı yapmış bir ailenin kızıyım. Ama İzmitli olan her kız çocuğunun aklında, hayalinde CHP’den seçilmesine rağmen Leyla Atakan olmak hayalimiz vardı. İzmit ilk kadın belediye başkanlarından birini seçmiş, CHP ile Demokrat Partisi’nin kavga ettiği dönemde iki tarafın da oy verdiği, seçildikten sonra herkesin Leyla Ablası olmuş bir başkandan söz ediyorum. Fatma Başkan inşallah Leyla ablanın bıraktığı o rol model olma ve bize cesaret verme mirasını umarım sürdürürsünüz. İzmitli sizi sevdi. Umarım bu hizmetlerinizle İzmit’in şehri eminliğinden Kocaeli’nin belediye başkanlığına gidersiniz” dedi.

“BU MEMLEKETİN HUZURA, BARIŞA İHTİYACI VAR”

Akşener’in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; ‘unutmayacağınız bir şey var, siz Millet İttifakı’nın belediye başkanıysanız’. Fatma hanımın seçilmesinde kocaman bir payınız var sayın genel başkanım. Biz milletimizi, ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı düşünüyoruz. Farklı düşünsek bile bu bayrak altında huzur için yaşamak istiyoruz. Kavgadan hiç kimse karlı çıkmaz. Bu memleketin huzura, barışa ihtiyacı var. Düşüncesini her vatandaşın özgürce ifade etmesine ihtiyacı var. Bu memleket 83 milyonun ortak paydasıdır. Birlikte yaşıyoruz burada. Gerginlik yarattılar, linç girişiminde bile bulundular. Ama ben bu millete bir söz verdim ve bu sözün arkasında duracağım. Bu ülkeye demokrasi gerçek manada gelene kadar durmayacağım” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN HİÇBİR FERDİNDE MAKAM MERAKI YOK”

Millet İttifakı’nın derdinin millet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hepimizin huzur içinde yaşadığı bir millet oluşturmak istiyoruz. Makam ve saltanat meraklısı olanlar ülkenin çıkarlarını değil kendilerinin ve ailelerinin çıkarlarını gözetirler. Millet İttifakı’nın hiçbir ferdinde makam ve saltanat merakı yoktur. Bizim belediye başkanlarımızın koltukları dahi icra yoluyla altlarından alındı. Sandılar ki gücü koltuk veriyor. Unutmasınlar gücü veren koltuk değil milletin kendisidir” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir