Kemal Kılıçdaroğlu: “Suriyeliler için fabrika, yol, köprü yapacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli sığınmacıları kendi iradeleri ile Suriye'ye geri göndereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Suriye ile barışacağız. Yollarını köprülerini yapacağız, fabrikalar açacağız. Orada çalışacaklar. Onlar Türkiye'ye turist olarak gelecekler." dedi.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler için fabrikalar açacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti;

Suriyeli sığınmacıları kendi iradeleri ile Suriye’ye geri göndereceklerini söyledi. Biz Suriyeli kardeşlerimizi onların güvenliklerini de sağlayarak göndereceğiz. Kendi ülkelerine kendi iradeleri ile göndereceğiz. Suriye ile barışacağız. Yollarını köprülerini yapacağız, fabrikalar açacağız. Orada çalışacaklar. Onlar Türkiye’ye turist olarak gelecekler.

Türkiye’nin güzelliklerini yaşamak için gelecekler. Bu imkanı onlara sağlayacağız. Irkçılık yapmayacağız, bu Necip millete o kara lekeyi asla sürdürmeyeceğiz. Biz insanı severiz geçici süre içinde onlara baktık güzel ama o ülkelerle barışıp onları göndereceğiz.

CHP’NİN SIĞINMACI İKİYÜZLÜLÜĞÜ RAPORLA BELGELENDİ

CHP yönetimi, başta Suriyeli mülteciler olmak üzere Türkiye’ye sığınan mazlumları, hedef haline getirerek sayısız skandala imza attı. Mülteci konusunda son derece katı olan CHP, konuyla ilgili yalan ve iftiralarla kamuoyunda algı peşinde koştu. Göç politikasını “Mülteciler gitsin” anlayışı üzerine kuran CHP, 2016 yılında hazırladığı raporda iki yüzlü tavrını gözler önüne serdi. Avrupa Birliği’nin gözüne girmek için “mülteci sever” gibi görünmeye çalışan CHP, hazırladığı raporda neredeyse “her CHP’li evine bir mülteci alsın” dedirtecek kadar samimi olmayan bir yaklaşım sergiledi. Türkiye’nin “Coğrafi çekince” maddesini kaldırmasını gerektiğini raporunda yazan CHP, AB’den destek almak için hedef haline getirdiği mültecileri baş tacı edercesine bir dil kullanmaktan çekinmedi.

CHP’li Özgür Özel’in mülteciler konusunda kendi kendini yalanlayan söylemleri, CHP’nin konuya yaklaşımının özeti niteliğinde.

ÖZGÜR ÖZEL’İN İKİ YÜZLÜ TAVRI BELGE İLE İFŞA OLDU

“Göçle ilgili konuşuyorsun, daha kendi partinin hazırladığı belgeden haberin yok. CHP’nin 2016 yılında hazırladığı Göç ve Göçmen Sorunlarını İnceleme Komisyonu Mülteci Raporunda ve bu rapora ilişkin bir milletvekilinin açıklamasında iki şey söylüyorlar. Birincisi ‘Göçmenlerin kalıcı olduğu kabul edilmeli’ İkincisi, ‘Türkiye Cenevre Sözleşmesine koyulan coğrafi çekinceyi kaldırsın’ diyorlar. Hatta Özgür Özel, yine 2016’da ‘Coğrafi çekincenin kaldırılması bir tercih değil, zorunluluktur’ diyor.

COĞRAFİ ÇEKİNCE MADDESİ TÜRKİYE’NİN KOYDUĞU BİR SİGORTADIR

Şu anda yalnız Türkiye’nin sınırlarının etrafında 8 milyon potansiyel göçmen var. Coğrafi çekinceyi kaldıralım da dünyadaki bütün göçmenleri buraya mı yığalım. Coğrafi çekince maddesi, 1951 Anlaşmasına Türkiye’nin koyduğu bir sigortadır. Biz bu sayede, bugün Ortadoğu Coğrafyasından gelen insanlar mülteci olarak almak zorunda değiliz. Geçici koruma statüsüyle alıyoruz. Haliyle bazı haklarımız oluyor, üçüncü ülkelere yerleştirebiliyoruz, kendi hukukumuzu uyguluyoruz, vesaire. Coğrafi çekincenin kaldırılmasını önermek, CHP’nin göç meselesindeki cehaletinin itirafıdır. Bu kadar açık ve nettir. Kılıçdaroğlu, kusura bakma. Ekibin de arkadaşların da tembelsiniz, zahmet edip de şu işin kuralını kaidesini okumuyorsunuz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir