28 Mayıs ikinci tur seçimlerine günler kala siyasi arenada hareketlilik sürüyor.  14 Mayıs seçimlerinden yüzde 5,17 oy oranıyla çıkan Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıkladı.

Sinan Oğan’la aynı fikirde olmadıklarını belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kararını Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullandı.

“KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA İÇ SAVAŞ ÇIKAR”

Kandil’in partisi HDP’nin de destek verdiği Kılıçdaroğlu ile masaya oturan Ümit Özdağ’ın daha önce söylediği sözler gündem oldu.

Özdağ, 9 Eylül 2022’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olduğunu vurguladığı açıklamasında şunları söylemişti:

“Yerel seçimlerde Güneydoğu Anadolu’da HDP büyük bir atılım yapar. Belediye başkanlıklarının büyük bir bölümünü ele geçirir. Örgütle HDP belediyeleri arasında etkileşim yoğunlaşır. Bunlara Kılıçdaroğlu dokunmaz. Bir süre sonra Suriyelilerin yoğun yaşadığı yerlerde karışıklıklar çıkar. O zaman bu belediyeler birleşir ve çıkan karışıklığa karşı uluslararası destek ve PKK desteği isterler ve Türkiye’de iç savaş çıkar.”

“ALTILI MASA DÖNERSE FETÖ DE DÖNER”

Konuk olduğu bir başka programda ise FETÖ için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şimdi AK Parti gider 6’lı masa dönerse FETÖ de geri döner. Benim İyi Parti’den ayrılmamın nedeni FETÖ’ye karşı gösterilen ılımlı tutum. DEVA’nın, Ahmet Davutoğlu’nun tutumu aynı.”