Kılıçdaroğlu istedi, Akşener partide ‘ülkücülük’ yapmayı yasakladı! Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den istifa ediyor

Yavuz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'den istifa ederek Büyük Birlik Partisi'ne geçeceği ve Genel Başkan olacağı iddia edildi.

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başkanlık Divanı’nda bazı isimleri görevden alıp değişikliğe gitmesi, Ankara kulislerinde geniş yankı buldu. Başkent’te görev değişikliklerine ilişkin en çok konuşulan iki isim ise Teşkilat İşleri Başkanlığından alınarak Siyasi İşler Başkanlığı görevine getirilen Koray Aydın’la, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevinden alınan Yavuz Ağıralioğlu oldu.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ağıralioğlu, 2019 yılının Temmuz ayına kadar İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütmüş, daha sonra Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevine getirilmişti. Son dönemde CHP’ye yönelik çıkışlarıyla gündeme gelen Ağıralioğlu, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözüne tepki göstermişti.

BOMBA İDDİA: BBP’NİN BAŞINA MI GEÇECEK?

Kulislerde Meral Akşener’in “Çözüm süreci, müteakip ödediğimiz büyük bedeller bizim için ders olmalı. Her problemin çözüm mercii Ankara’dır” diyen Ağıralioğlu’na tepki gösterdiği iddia edilmişti. Başkanlık Divanı’ndaki değişikliklerin ardından Ankara’da Ağıralioğlu’nun partisinden istifa edeceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Bu iddiayı bir adım daha öteye taşıyan bazı kaynaklar, Ağıralioğlu’nun istifa ettikten sonra Büyük Birlik Partisi’nin başına geçebileceğini öne sürdü.

İLK KEZ KONUŞTU

Ağıralioğlu, Akşener’in bu hamlesinin ardından ilk kez Murat Çelik’e konuştu. İşte Çelik’in “İYİ Parti ve Ağıralioğlu” başlıklı köşe yazısındaki o bölüm:

Ankara’nın siyaset gündeminde öne çıkan başlıklardan biri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parti başkanlık divanında yaptığı değişiklikler. Akşener, kurmay heyetinden Koray Aydın’ı teşkilat başkanlığından alıp siyasi işler başkanı olarak görevlendirdi. Teşkilat başkanlığı ise doğrudan genel başkana bağlandı. Bir diğer önemli değişiklik de Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nun bu görevden alınması oldu. Ağıralioğlu’na başkanlık divanında yeni bir görev verilmedi.

İYİ Parti’nin medya ve dolayısıyla kamuoyunda öne çıkan isimlerinden biri olan Yavuz Ağıralioğlu’nun genel başkan yardımcılığından alınması, “İYİ Parti, açıklamalarıyla CHP ve HDP’de rahatsızlık yaratan Ağıralioğlu’nu ittifaka kurban verdi” gibi yorumları beraberinde getirdi.

AĞIRALİOĞLU’NUN KISA MESAJLARI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu aradım dün öğleden sonra. Cevap vermeyince WhatsApp’tan mesaj gönderdim. Görevden alınması hakkındaki görüşünü almak istediğimi yazdım. Gündemdeki politikacının ilk cevabı bir kelime oldu: “Sükûnet.” Sonra da ekledi: “İzlemek lâzım.” “Bu bir kırgınlık mesajı sanırım” diye yazdım ben de bunun üzerine.

Ve sordum: “İYİ Parti’nin sizi CHP ve HDP’ye kurban verdiği şeklindeki değerlendirmelere katılıyor musunuz peki?” Yavuz Ağıralioğlu’nun yanıtı bu defa iki kelime oldu: “Allah kerimdir.” İYİ Partili Ağıralioğlu ile WhatsApp yazışmamız bu kadar. Yorum sizin…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir