Kılıçdaroğlu’nun isyan çağrısına HDP’den destek: “Biz de elektrik faturası ödemeyeceğiz”

HDP'li vekil Garo Paylan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda fatura ödemeyeceğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na katılacaklarını söyledi.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videolarına bir yenisini ekleyerek, yüksek elektrik faturalarını eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, eleştirilerinin yanında bu yüksek tutarlara tepki olarak zamların geri alınmasına kadar gelecek faturalarını ödemeyeceğini söylemişti.

“KILIÇDAROĞLU’NUN PROTESTOSUNA KATILIYORUZ”

Kılıçdaroğu’nun bu açıklamasının ardından HDP‘den destek gecikmedi.

TELE 1’de Fatih Ertürk’ün sunduğu Habere Doğru programına bağlanan HDP Milletvekili Garo Paylan, Kılıçdaroğlu’nun protestosuna katılacaklarını bildirdi.

Paylan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun teklifini değerli buluyoruz. Biz de bu protestoya kesinlikle katılıyoruz. Biz zaten ücretsiz olmasını savunan bir partiyiz. Bir önerimiz de var. Dün bir yasa teklifi sunduk. Tüm bu elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması lazım. Tüm istedikleri kâr. Oysa elektrik bir piyasa odağı olamaz. Elektrik bir ihtiyaçtır. Ve sosyal bir devlet yurttaşına ihtiyaç sınırına kadar elektriği ücretsiz olmalı. Bu zamlar geri alınmalıdır.” İ-ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir