Kepenk indiren Zeki Triko’nun dünyaca ünlü modellerle gerçekleştirdiği çekim ve defileler…

featured

İzmir’de şapka satarak çalışmaya başlayan Zeki Triko’nun kurucusu Zeki Başeskioğlu, iş hayatına, Mahmutbey’de çorapçılık yaparak devam etmişti. Daha sonra jarse elbise ve konfeksiyon işine girdi. 1969’da ilk ihracatını yaptı. İstanbul’un moda merkezi olan Rumeli Caddesi’nde dükkan açan ilk tekstilcilerden biri oldu.

1984’te mayo tasarımları yapmaya başlayan Zeki Triko’nun mayo ve bikini koleksiyonlarının tanıtımı için Cindy Crawford’tan Claudia Schiffer’a, Laetitia Casta’dan Elle McPherson’a dünyaca ünlü topmodellerle çektiği reklam kampanyaları büyük ses getirmişti.

Kepenk indirdi

1958 yılında Zeki Başeskioğlu tarafından kurulan ve bir dünya markası olmaya en çok yaklaşan Türk markalarından biri olan Zeki Triko, İstanbul’da kalan son satış noktası olan Nişantaşı mağazasında da kepenk indirdi. Firmanın hiçbir telefonundan yetkililere ulaşılamazken internet sitesi de satışlara kapandı.

Türkiye’nin dünyaca ünlü markası Zeki Triko kapandı

“Made in Turkey” imzasıyla Dünya plaj modasına yön veren Zeki, aynı zamanda ülke tanıtımında da önemli bir misyona sahipti. Tüm kumaş ve aksesuarlarının, Avrupa’dan ithal edildiği Zeki modelleri, bölümlerinde her biri en az 20 yıldır Zeki bünyesinde yer alan tecrübeli çalışanlar tarafından üretiliyordu.

Düzenlediği organizasyonlar, yaptığı çekimler ile sadece Türkiye’de değil dünya basınında da ilklere imza atan Zeki Triko’nun başarısı dünya çapına yayılmıştı. İşte Zeki Triko’nun Fashion TV’de canlı yayınlanan bir defilesi:

Dünyaca ünlü modellerle çekim yaptı

Naomi ile annesi Valerie Cambell’ı dünyada ilk kez aynı podyuma çıkaran firma olan Zeki Triko, şu an dünyanın 1 numaralı modelleri olan Gigi ve Bella Hadid’in annesi Yolanda Hadid ile 1986 ve 1988 yıllarında çekim yapmıştır.

İşte o top modellerden bazıları;

Cindy Crawford, Claduia Schiffer, Stephanie Seymour, Daniella Pestova, Heidi Klum,Elle McPPherson Rebecca Romjin, Eva Herzigova, Tyra Banks, Valeria Mazza, Naomi Campbell, Laetitia Casta, Adriana Karembeu, Karolina Kurkova, Adriana Lima, Alessandra Ambrossio, Ana Beatriz Barros, Doutzen Kroes, Candice Swanepoel, Alexandra Burman, Ellie Ottoway,Megan BlackIrwin

Zeki Triko’nun Miami’de gerçekleşen defilesi büyük beğeni toplamış ve Nikki Beach’te yapılan defile Amerikan basını tarafından büyük ilgi görmüştü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir