Yüzde 30 kazanç vaadiyle binlerce kişiyi dolandırmışlardı… Bitrota’nın kurucularından Kenan Altun Antalya’da yakalandı!

featured

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin ve Hecoin’den sonra benzer bir ‘çöküş’ haberi de geçtiğimiz hafta Kayseri merkezli kripto para borsası Bitrota’da yaşanmış ve Biotrota’nın kurucuları aylık yüzde 30 kazanç vaadiyle dolandırdıkları kişilerin paralarını alıp ortadan kaybolmuştu.

Kayseri merkezli kripto para borsası Bitrota’da milyarlık vurgun! Ünlü futbolcu Gökhan Zan’ın kardeşi de mağdur…

 

“1 MİLYAR TL TOPLANDI”

‘Bitrota’ adındaki kripto para borsası üzerinden 30 bine yakın kişiden toplanan paranın, 1 milyar liraya yakın olduğu öne sürülüyor.

Yatırım sonrası işlerini büyüten şirket, genel merkezini geçen ocak ayında Kayseri’den İstanbul’a taşıdı. Yeni gelenlerin parası ile ilk girenlerin parasının ödenmesine dayalı çalıştığı anlaşılan sistem, birkaç ay içinde çöktü. Bunun üzerine paralarını alamayan yatırımcılar Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Kenan Altun ve Hasan Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları ile Mücadele Bürosu tarafından Kenan Altun ve Hasan Özkan hakkında soruşturma başlatıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, şirketin Kayseri ile ilgili detayında yaptığı çalışmalarını tamamladı. Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin şirket merkezini İstanbul’a taşıdığı gerekçesiyle, dosya İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturma bundan sonra İstanbul’dan yürütülecek.

KENAN ALTUN ANTALYA’DA YAKALANDI

TRT Haber’den Büşra Çelik’in haberine göre, Yatırım yapanlara yüksek meblağlarda aylık kazanç vaat eden, bu nedenle çok sayıda kişinin yatırım yaptığı kripto para borsasının kısa bir süre önce çökmesi üzerine mağdur olan vatandaşlar, suç duyurusunda bulundu.

Bu kapsamda, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz çarşamba günü şirketin yöneticileri Kenan Altun ve Hasan Özkan hakkında soruşturma başlattı.

2 şirket yöneticisinden Kenan Altun Antalya’da yakalandı. Kenan Altun işlemlerinin ardından İstanbul siber şubeye getirilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir