Kemal Sunal’ın bilinmeyen yönleri ve bilinmeyen fotoğrafları

featured

İşte aramızdan ayrıldığından beri çok özlediğimiz Kemal Sunal yaşasaydı bugün 72 yaşında olacaktı. Biz de onu bilinmeyen yönleriyle bir kez daha anmak istedik.

Ertem Eğilmez: “Sen de gül o zaman”

Kemal Sunal’ın sinema filmi olan Tatlı Dillim’de tüm figuranlara birer söz yazılır. Sıra bizim Kemal’e gelince söz biter. Yönetmen Ertem Eğilmez de “Sen de gül o zaman” der. Herkes bayılır gülmesine.

Askerliğini Ankara – Etimesgut’da yaptı

Münir Özkul ve Zeki Alasya: “Git tanış o kızla”

Kemal Sunal ilk filminden sonra Ankara’ya turneye gelir. En ön sırada onu izlemeye gelen bir kadın vardır. Göz göze gelirler. Daha sonra bir arkadaş toplantısında o kadını görünce tanır. Randevulaşırlar, Kemal Sunal geç gelir. Bunun sebebi de tanımadığı biriyle buluşmak istememesidir. Münir Özkul ve Zeki Alasya’nın ısrarlarıyla buluşmaya gider. O kadın Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal’dır.

Gül Sunal ile evlenir

Kendisi gibi oyuncu olan Ali ve Ezo Sunal olmak üzere iki çocukları vardır.

Ali Sunal: “Evde hep film kostümü ile gezerdi”

Kenter Tiyatrosu’ndan Devekuşu Kabare’ye geçer

1 yıllık Kenter Tiyatrosu macerasından sonra Devekuşu Kabare’ye transfer olur. Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile olan sıkı dostluğu da burada başlar.

Metin Akpınar: “Çekimlerde Zeki’den sigara otlanırdı”

Kemal Sunal, Zeki ve Metin ile birlikte çektiği filmlerde ikili prova yaparken kulise gider ve Zeki Alasya’nın Marlboro sigaralarından yürütür. Zeki her seferinde “Ne oldu bu sigara?” diye sorar. Bir gün yakayı ele verir.

Kadir İnanır: “Tasarruf yapmak için az yemek yerdi”

Kadir İnanır, Sunal’ın tutumlu bir insan olması hakkında şu cümleyi kurar: “Tasarruf yapmak için az yemek yerdi”

Tuncay Akçay: “Varyemez senin gerçek hayatın gibi…”

Tuncay Akçay (Hababam Sınıfı tek ayak üstünde durma cezası alınca, karşılarına geçip gülen küçük çocuk) da Kemal Sunal’ın tutumlu biri olmasını yorumlar: “Bazen ‘Yahu Kemal abi’ diyordum. ‘Varyemez senin gerçek hayatın gibi…’ Bundan dolayı biz ona kızıyorduk. İyi ki öyle davranmış… Şimdi ailesine bir gelecek bıraktı”

Hababam Sınıfı serisi, Çöpçüler Kralı, Yedi Bela Hüsnü, Orta Direk Şaban gibi yapıtlarıyla birlikte toplam 82 filmde rol almıştır.

Tarık Akan: “Solcuydu; ama hiçbir eylemimize katılmadı”

Tarık Akan, Kemal Sunal’ın politik duruşu hakkında şöyle konuşur: Kemal, solcuydu. Fakat bunu hiçbir zaman belli etmedi. Ne konuştu, ne de herhangi bir eylemin içinde oldu. Hep kaçtı bundan.

Hülya Koçyiğit: “Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği kurulması için çalıştı; ama oraya da üye olmadı.”

Hülya Koçyiğit de Sunal’ın politik kimliği hakkında yorum yapar: “Politik kimliğiyle öne çıkmak istemezdi. Bizim oyuncu derneğimize üye olmadı. Daha sonra ÇASOD’un (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) kurulması için çalıştı; ama oraya da üye olmadı.

Zeki Alasya: “Aptal sanılırdı. Ancak son derece zeki bir adamdı”

Zeki Alasya’nın Kemal Sunal’a dair farklı bakış açıları vardır: “Aptal sanılırdı. Ama son derece zeki bir adamdı. Kendi kurallarını koydu. Çaresizdi çünkü… Korkaktı da. Çok üstüne geldiler. Ben de gittim. Ama saygısızlık yapmadım”

Liseyi Vefa Lisesi’nde bitirdi

Ortaokul ve liseyi toplamda 11 yılda bitirir. Hababam Sınıfı’nın bir nevi provası sayılabilir.

Şükran Esen (yüksek tez hocası): “Doktora yapmayı düşünüyordu”

51 yaşında Marmara Üniversite İletişim Fakültesi’nden mezun olan Kemal Sunal için yüksek tez hocası Şükran Esen şöyle konuşur: “Doktora yapmayı ve okulda kalarak öğretim üyesi olmayı düşünüyordu”

Arif Keskiner: “Biz votka içiyor sanırdık, o su içermiş”

Yeşilçam oyuncularının sıklıkla vakit geçirdiği Çiçek Bar’ın sahibi Arif Keskiner, Kemal Sunal’a dair bildiklerini şöyle özetler: “Hep viski içerdi, doktor yasaklayınca bıraktı içkiyi. Votka içiyorum diye 2 sene su içerek kandırdı bizi”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir