Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’nin göç politikasına iftirası devam ediyor! Yine kendini yalanladı…

Çelişkili açıklamalarına devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce göçmenleri göndermeyeceklerini, çifte vatandaşlık vereceklerini söylemesine rağmen yine kendini yalanladı. Türkiye’nin daha çok mülteci kabul etmesi gerektiği yönünde rapor hazırlatan Kılıçdaroğlu, milletin gözünün içine baka baka yalan ve çelişki dolu açıklamalarına devam etti.

featured

Türkiye Büyük Milleti Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde TGRT Haber ekranlarında yaptığı bir konuşmaya atıfta bulunarak, çelişkili ve yalan dolu sözler sarf etti

YİNE KANDIRDILAR

Bakan Soylu’nun, ‘’Avrupa Birliği, Türkiye’nin göçmen deposu olmasını istiyor’’ sözlerine, ‘’Günaydın beyefendi günaydın’’ diyen Kılıçdaroğlu, ‘’Dünyadan bu kadar haber’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin göçmenler ve sığınmacılar ile ilgili başarılı politikasını yürüten isimlerin başında gelen Bakan Soylu’nun, Avrupa Birliği’ne her fırsatta sert tepki göstermesini görmezden gelen Kılıçdaroğlu, Soylu’nun bu açıklamayı ilk kez yaptığını söyleyerek, milleti kandırmaya çalıştı.

‘’BİZ BATININ GÖÇMEN DEPOSU DEĞİLİZ’’

Bakan Soylu, son olarak da geçtiğimiz hafta TGRT Haber ekranlarında yaptığı konuşmasında, ‘’Avrupa Birliği, Türkiye’nin göçmen deposu olmasını istiyor. Bizim yaptığımız insanilik yetmiyor, tam tersini istiyorlar.’’ diyerek, göçmenler konusundaki tavrı nedeniyle yine Avrupa Birliği’ne tepki göstermişti.

Her fırsatta AB’nin göçmenler konusundaki politikasını sert bir şekilde eleştiren Bakan Soylu’nun, Eylül 2021’de yaptığı, “Biz batının göçmen deposu değiliz. Batı göçün kaynağında nasıl yönetilmesi gerektiğini o bölgeye giderek öğrenebilir.” açıklaması da o dönem büyük ses getirmişti.

HAZIRLATTIKLARI MÜLTECİ RAPORUYLA SÖYLEMLERİ ARASINDA BÜYÜK ÇELİŞKİ

Türkiye’nin dünyada örnek gösterilen mülteci politikası, iç siyasette oy devşirmek isteyen CHP’nin türlü iftirasına maruz kaldı. Yabancı düşmanlığını körükleyip halkı kin ve nefrete götürecek kadar ileri konuşmalar yapan CHP‘li isimlerin ikiyüzlü yaklaşımları, belgelerle ortaya çıkmıştı. Türkiye’nin “yabancılar” tarafından işgal edildiğini iddia eden CHP yönetimi, 2016 yılında sığınmacılar için hazırladığı raporda kendi söylemlerini yalanlayan ifadeler kullanmıştı. Raporda; CHP Avrupa Birliği’nin takdirini ve övgüsünü kazanmak adına mülteciler için “Coğrafi çekinceyi kaldıralım” talebinde bulunmuştu. Türkiye’ye sığınan mazlumları hedef tahtasına koyan CHP’nin, kendi raporunda AB’ye yaranmak için sözde “mülteci sever” yaklaşımı sert tepki gördü.

CHP’nin samimiyetsiz mülteci yaklaşımı! Hedef yaptıkları sığınmacı ikiyüzlülüğü raporda belgelendi

CHP yönetimi, başta Suriyeli mülteciler olmak üzere Türkiye’ye sığınan mazlumları, hedef haline getirerek büyük bir skandala imza attı. Mülteci konusunda son derece katı olan CHP, konuyla ilgili yalan ve iftiralarla kamuoyunda algı peşinde koştu. Göç politikasını “Mülteciler gitsin” anlayışı üzerine kuran CHP, 2016 yılında hazırladığı raporda ikiyüzlü tavrını gözler önüne serdi. Avrupa Birliği’nin gözüne girmek için “mültecisever” gibi görünmeye çalışan CHP, hazırladığı raporda neredeyse “her CHP’li evine bir mülteci alsın” dedirtecek kadar samimi olmayan bir yaklaşım sergiledi. Türkiye’nin “Coğrafi çekince” maddesini kaldırmasını gerektiğini raporunda yazan CHP, AB’den destek almak için hedef haline getirdiği mültecileri baş tacı edercesine bir dil kullanmaktan çekinmedi.

KENDİNİ YALANLADI

Kılıçdaroğlu’nun, göçmenlerle ilgili hazırlattığı raporda tam tersi ifadelere onay verirken, Bakan Soylu’nun açıklamasını cımbızlayarak siyasi rant sağlamaya çalışma çabaları, ”Kılıçdaroğlu kendini yalanladı” şeklinde yorumlandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir