Randevusuz TÜİK’e giden Kemal Kılıçdaroğlu kapıda kaldı

featured

TÜİK bugün, kasım ayına ait enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre enflasyon kasımda yüzde 3,51 artarken, yıllık bazda yüzde 21,31 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon hesaplamalarının güven vermediğini ve hesaplamaların nasıl yapıldığını görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun randevu talebi reddedilmişti.

KILIÇDAROĞLU TÜİK’E ALINMADI

Randevu verilmemesine rağmen TÜEİK’e giden Kılıçdaroğlu, kurum binasından içeri alınmadı.

Kılıçdaroğlu, kurum kapısında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TÜİK, cumhuriyetin önemli kurumlarından biridir. Bu kurumun rakamları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Bu rakamlar üzerine siyasal partiler ekonomik çevreler sosyal çevreler politikalar oluşturdular ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşırlar. Dün TÜİK’ten randevu istedik. Yanımızdaki milletvekili arkadaşlarımın tamamı geçmişinde ekonomide çalışan arkadaşlarımız. Dolayısıyla buraya sağlıklı ve tutarlı bilgiler almaya geldik. Randevu verilmediğini ifade ettiler.

“BİLGİ ALMAK İSTEDİK”

Kendilerine TÜİK’in internet sitesinde yazılı metni okuduk ‘Bilgiye nasıl erişilir? Mevcut diğer kanallar yoluyla ulaşmak istiyorsanız merkez teşkilatımız veya bölge müdürlüklerimize başvurabilirsiniz. Ayrıca bilgi talepleriniz için Ankara’da bulunan merkez teşkilatlarımıza gelebilirsiniz. TÜİK söylüyor bunu. Biz de kendi internet sitelerinde yazılı olan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik. Şimdi TÜİK, bu tablo Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Hiçbir vatandaşın unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız. Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Böylesi bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Buraya niye geldik?

“VATANDAŞIN HAKKINI KORUMAK GÖREVİM”

CHP’nin genel başkanı olarak milyonlarca işçinin hakkını korumak, emeklinin hakkını korumak, memurun hakkını korumak benim temel görevimdir. Benim siyaset yapma anlayışım budur. TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burada çalışan arkadaşlar tamamı şunu unutmasınlar hepinizin tabii olduğu yasa devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı saray memurları ayrı. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. Görevinizi yapın hakkıyla yapın. Şu binada oturanlar unutmasınlar oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır.

Bu tablonun cumhuriyet tarihinde önemli bir tablo olduğunun farkındayım. Önemli bir kırılmanın da farkındayım. Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkın gelir düzeyiyle oynuyorlarsa, halkı yanıltıyorlarsa, onların hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, talimatla görev yapıyor yasaları yönetmelikleri kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa açıkça suçludur.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir