Kemal Kılıçdaroğlu’ndan AK Partili vekile: “İshal sorunun mu var?” TBMM’de AK Partili vekillere el hareketi…

featured

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

Cevaplanmayan sorular var. Bakanlar vermiyorlar cevabını. Bunlar nasıl bakan? Geçen yıl demiştim ki bunların günahı yok, devlet memurları. TBMM, seçim ile gelen birisinin gelip burada bütçe anlatmaması, yerine atadığı birine bütçeyi anlatmasıdır.

Meclisi el kaldıran el indiren milletvekilleri durumuna döndürdüler.

Çıkıp da herhangi bir konuda hükümeti eleştirdiniz mi? Eleştiremezsiniz. Cesaretiniz yok sizin. Kimse kusura bakmasın. Bir gün enflasyonu eleştirebildiniz mi? Ekonominin ne olduğunu biliyorsunuz. Allah aşkına şu sunulan bütçede ne var? Ben şahsen ve grubum, ülkesini seven milletvekilleri olarak 2018’in Haziran ayından beri kriz geldi önlem alın dedik. Ekonomik ve Sosyal Konsey toplansaydı ne olurdu? Öyle ya bu da bir soru, toplansak ne olur toplanmasak ne olur? Oturup istişare yapalım ve Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunu birlikte çözelim. Dilimizde tüy bitti. Yok, her şeyi ben bilirim. Kimse kusura bakmasın da bir kişi her şeyi ben bilirim diyorsa dünyanın en cahil adamıdır.

Bu Ekonomik Sosyal Konseyi neden toplamıyorsunuz diye sordunuz mu hiç? Soramazsınız. Böyle bir rezalet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamıştır. Bu bütçe ne sorununu çözüyor? Çiftçinin sorununu çözüyor mu mesela? Kendilerini kapatmışlar saraya, herkesin durumu çok iyi. Orası sanki Bizans sarayı. Ya arkadaş, sen çiftçinin mazotu gübresi… Devlet kendi çiftçisiyle mücadele eder mi ya?

Faizi sıfırlamaları için talimat gelmesi lazım. Aylık enflasyon üç buçukmuş. Ne için? Saraydan talimat geldi biz bilmiyor muyuz? ENAG diye bir grup, bu işin uzmanları oturmuşlar, 3,5 değil 9,91 diyorlar. Hangisi doğru? TÜİK’in verdiği mi doğru?

Sanayicinin, yatırımcının derdini biliyor mu bu beyefendiler? Bilmezler.

“A101’E, BİM’E SORUN”

Esnafın hangi derdini çözüyor? Anlat Allah aşkına. Anlatamazlar. Bana inanmıyorsanız A101’e BİM’e sorun.

Merkez Bankası’nı o hale getirdiler ki, 128 milyar dolar buharlaştı. Alıyorsunuz, bir protokol yapıyorsunuz, damada teslime ediyorlar. Damatla kayınpeder ne yaptılar 128 milyar doları? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak benim de görevim sizin de göreviniz. Sizin sormanız lazım, kime sattın arka kapıdan?

Vatandaşın hakkından hukukundan bu mu sorumlu olacak?

Bu iktidar tek kişilik hükümet. Saygınlığı olmayan bir hükümet.

Ben kendi vatandaşımdan niye dolarla altınla borçlanıyorum? Ya benim Türk Liram yok mu? Hani siz milliydiniz? Kendi parası için değer kazansın diye mücadele etmeyip Türk Lirası’nı pul haline getiren birisi. Kitabını yazmışlar. Evet, ‘Türk Lirası Nasıl Pul Edilir?’ adı bu.

Erdoğan diyor ki, ben hiçbir zaman faizci olmadım. Açık söylüyorum. Bütün faizcilerin bütün tefecilerin umudu Erdoğan’dır.

193 milyar dolar Londra’daki tefecilere faiz ödediler. 193 milyar dolar Londra’daki tefecilere faiz ödeyen başka bir iktidar var mı?

Allah’ın izniyle iktidar olduğumuz bütün faizleri sıfırlayacağız.

Düne kadar sizin havuz medyasının şerefsiz diye tanımladığı… Koşa koşa Prens geldi. Acaba yaramıza derman olabilir mi? Nasıl bir mide var nasıl olabilir böyle şeyler ya?

“KUMPAS BÜTÇESİ”

Bu bütçe fakirden alıp zengine veren bir bütçedir. Bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti devletini fakirleştiren bir bütçedir. O nedenle bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılmış bir kumpas bütçesidir.

Hırsızlık yapanı, yolsuzluk yapanı mecliste tutmayacağım. Hırsızların bu devlette işi yoktur. Siyasi ahlak kanunu çıkaracağız.

Dolar 7 liradan 14 liraya çıkıyor. Kim kazandı? Dolarla ihale yapan kazandı. Parayı kim ödeyecek? Fakir fukara ödeyecek. Bunu vicdanınız kabul ediyor mu? Ya insaf, güvenceyi de dolarla yapıyorsun.

Bu bütçe, bir avuç tefeciye para aktaran bütçedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir