Kemal Kılıçdaroğlu Suriyeliler ile buluştu: “Sizi ölüme göndermeyeceğiz, Türkiye’ye katkı sağlıyorsunuz”

featured

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl başkanlığında Suriyeli kanaat önderleriyle buluştu.

Saat 14.00’te başlayan ve yaklaşık bir saat 40 dakika süren toplantıya, aralarında Türk uyruklu Suriyelilerin de bulunduğu Suriye halkının farklı mezheplerinden 16 Suriyeli aktivist katıldı.

Kılıçdaroğlu’na toplantıda Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi eşlik etti.

SURİYELİLERİ ÖLÜME ATMAYACAĞIZ

Suriye TV web sitesinin haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu CHP içinden Suriyeliler konusunda yapılan açıklamaların resmi görüşleri olmadığını belirterek “CHP içinde ırkçılığa müsaade etmeyiz. Suriyelileri bir daha ölüme göndermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SURİYE REJİMİYLE NORMALLEŞME İSTEMİYORUZ

Partinin Suriye’de Esad rejimi ile ilişkileri yeniden kurma arzusuna ilişkin olarak Kılıçdaroğlu, “Esad rejimiyle ilişkileri normalleştirmek istemiyoruz ve Şam’ı ziyaret daveti de almadık. Suriye’nin iyi olmasını ve Suriye halkının barışmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

SURİYELİLER TÜRKİYE’YE FAYDA SAĞLIYOR

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında Suriyelilerin Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını ifade etmesi, toplantıya katılan Suriyelilerde şaşkınlığa yol açtı.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir