Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’ya yakın derneğin ‘akşam yemeği’ programına katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Demokrasiyi Güçlendirme Derneğinin (DemGüçDer) düzenlediği akşam yemeği programına katıldı. Akşam yemeği programında Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu eşlik etti.

featured

Geçmiş yaraları kaşıyarak bir yere varılamayacağını belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geleceğe bakmak gerektiğini söyleyerek “Varsa kusurlarımız, çıkıp kusurlarımızla yüzleşmek zorundayız. Hatalarımız varsa, hatalarımızla da yüzleşmek zorundayız. Toplum barışmak, kucaklaşmak zorundadır.” dedi.

Son 10 yılda en büyük değişimi CHP’nin yaşadığını anlatan Kılıçdaroğlu, CHP’nin bugün artık halkın partisi olduğunu savundu. “Her alanda kim haksızlığa uğradıysa onun kimliğine, inancına ve yaşam tarzına bakmaksızın uğradığı haksızlığın giderilmesi için çaba harcarız. Bu mücadeleyi yapıyoruz, yapmaya da kararlıyız ta ki bu ülkeye barış, huzur gelinceye kadar.” ifadelerini kullandı.

HDP SAVUNUCUSU

Aydınlık’ta yer alan habere göre iftarı düzenleyen DemGüçDer’in başkanlığını, Hakkı Savunanlar Platformu eski başkanı İlyas Buzgan yapıyor. HDP Bahçelievler İlçe Teşkilatına düzenlenen saldırı sonrası Independent’a konuşan Buzgan, iktidar ve onu destekleyen partilerin son yıllarda HDP’yi, PKK’nın siyasi versiyonu olarak nitelendirdiğini ifade etti.

Hakkı Savunanlar Platformu başkanı ve bazı yöneticileri, Eylül 2020’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede sonrası Buzgan açıklamasında “Daha önce Kürtçe kursları için yaptığımız taleplerimizi yeniledik. Ekrem Bey de ‘kesinlikle Kürtçe kurslarını açacaklarını’ söyledi.” dedi.

Buzgan Aralık 2021’de Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada da CHP ile yapılan toplantılarda sadece İSMEK ve Türkçe bilmeyen yaşlılara bakım hizmetinin değil başka pek çok projenin de konuşulduğunu ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen İSMEK dışındaki projelerin hayata geçirilmediğini anlattı.

‘KÜRTÇE DERSİ SEÇİN’

Dernek de anadilde eğitimi savunuyor. Derneğin hesabından 20 Ocak 2022’de yapılan paylaşımda Türkçe ve Kürtçe şunlar yazıldı: “Demokrasiyi Güçlendirme Derneği olarak anadilde eğitimi, evrensel insan hakları ve demokrasinin gereği olarak görüyoruz. Bu bakımdan 7 Şubat’a kadar uzatılan seçmeli derslerden olan Kürtçe dil dersinin tercih edilmesi noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesini ümid ediyoruz.”

KIŞKIRTMA EYLEMLERİNE  SAHİP ÇIKTILAR

Dernek, Alparslan Kuytul’un elebaşılığını yaptığı Furkancılara da şu sözlerle sahip çıktı: “Furkan Vakfı mensuplarının Anasaya’da güvence altına alınan gösteri ve yürüyüş haklarının polis memurları tarafından şiddet yoluyla engellenmesini kınıyoruz. Göstericilere yönelik aleni bir şekilde yoğun şiddet uygulayan polisler hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.”

DemGüçDer 1 Mayıs 2021’den beri periyodik aralıklarla konferanslar düzenliyor. Hukuk, demokrasi konularının tartışıldığı programlara, HDP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, TİP yöneticileri konuşmacı olarak katıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir