Kemal Kılıçdaroğlu: “Gitmiyorum, buradayım”

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gayriresmi seçim sonuçlarının ardından açıklama yaptı. Erdoğan'ı tebrik etmeyen ve istifa etmeyeceğinin sinyalini veren Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüz sürüyor, buradayız" dedi.

featured

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların tamamı açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gayri resmi sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan ile Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu arasında 2 milyonu aşkın fark oluştu.

Seçim sonuçlarının ardından Kılıçdaroğlu, kameralar karşısına geçti. CHP Genel Başkanı’nın açıklamalarından satır başları:

ERDOĞAN’I TEBRİK ETMEDİ

– Hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim, etmedim. Göz yumamazdım, yummadım. Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Milyonlarca göçmenin gelip de sizin 2. sınıf vatandaş olmanıza susamazsın, susmadım. Evlatlarımız işsiz güçsüz hayata tutunmaya çalışırken hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim.

– Her gün, her şeye zam gelirken, benim halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemezdi.

– Bu toprakların bir insanı olarak her zaman hakkınız, hukukunuz için kimse sizi ezmesin diye bolluk içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye devam edeceğim.

– Demokrasi mücadelemizin gerçek kahramanı kadınlar ve gençlerdir. Onları selamlıyorum. Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin bütün imkanları bir siyasi partiye seferber edildi, bir adamın ayakları altına serildi. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara, yayılmak isteyenen korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı’nın genel başkanlarına, teşkilatlarına, seçmenlerimize, sandıklara sahip çıkan vatandaşlarıma teşekkür ederim.

– Bu seçimde halkın otoriter rejimi değiştirme iradesi ortaya çıkmıştır. CHP her cephede mücadelesini vermektedir. Bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. Benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen sıkıntılardır. Şu andan itibaren öncelikle bana oy veren 25 milyon vatandaşımızı moralli şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor, buradayız.”

SAAT 19’DA AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sona erdi. Oy sayımı işleme devam ederken; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kameraların karşısına geçmiş, “Milletimiz, saat 19.00’da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin” demişti. Saat 19.00’da yeniden kameralar karşısına geçen Öztrak, “Nefes nefese bir yarış var. Islak imzalı tutanakların kurullara ulaşmasını sağlayacağız. Bu işlemler bitene kadar görevimizin başından ayrılmayacağız. Balkon konuşmaları ile kimse suyu bulandırmaya çalışmasın. Anbean bilgileri bizden almaya devam eden. Şu an itibari ile her iki kişiden birinin oyunu almış görünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir