Kayserispor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, Süper Lig’in zirvesine oturdu!

featured

Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile karşılaştı. İlk yarıda bir penaltı atışından yararlanamayan siyah-beyazlılar, maçın 87. dakikasında yine penaltıdan kaydettiği golle önce öne geçti, uzatmalarda bulduğu golle de sahadan 2-0 galip ayrıldı. Beşiktaş bu sonuçla, ligde üst üste 4. galibiyetini almış oldu.

Penaltı kararlarında ortalık karıştı

Mücadelenin henüz 8. dakikasında De Souza’nın pasıyla sol kanattan ceza alanına giren N’Koudou yerde kaldı ve Beşiktaş penaltı kazandı.

Kararın ardından Kayserisporlu oyuncular, pozisyonun öncesinde faul olduğu gerekçesiyle hakem Fırat Aydınus’a uzun süre itirazlarda bulundu. VAR hakemi Cüneyt Çakır ile Fırat Aydınus, pozisyon hakkında bir süre iletişim kursa da karar değişmedi.

Penaltı atışı öncesinde ceza sahasının hemen dışında Sapunaru ile Güven Yalçın arasında arbede yaşandı. Diğer oyuncuların araya girmesiyle birlikte iki futbolcu da sakinleşti. Hakem Aydınus da oyuncuları uyardı.

Bernard Mensah, eski takımına karşı oynadığı ilk maçta penaltı atışı için topun başına geçti. Mensah’ın vuruşunda kaleci Doğan, topu sol köşeden çıkarmayı başardı. 18 yaşındaki Doğan Alemdar, 2014/15 sezonundan bu yana Süper Lig’de penaltı kurtaran en genç isim oldu.

Öte yandan zorlu karşılaşma 0-0 devam ederken Beşiktaş 87. dakikada bir penaltı daha kazandı. Sarı-kırmızılı ekibin Portekizli futbolcusu Miguel Lopes, N’Sakala’ya yaptığı müdahale sonrası Fırat Aydınus VAR’a gitti. Tecrübeli hakem bu pozisyonda da penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Kevin N’Koudou topu ağlara gönderdi.

Sergen Yalçın’dan 3 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Demir Grup Sivasspor’u 3-0 yendikleri mücadelede sahaya sürdüğü 11’de 1’i zorunlu 3 değişikliğe gitti. Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Rachid Ghezzal’ın yerine Josef de Souza, Rıdvan Yılmaz’ın yerine N’Sakala, Necip Uysal’ın yerine ise Larin 11’de yer aldı.

Geçtiğimiz hafta 11’de şans bulan ve bir de gol atan Güven Yalçın bu maçta da Sergen Yalçın tarafından sahaya ilk 11’de çıktı. Sivasspor maçında yedek soyunan ve oyuna girdikten sonra gol kaydeden Larin’e, Yalçın 11’de şans tanıdı.

Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktörü Samet Aybaba, son oynadıkları lig maçına göre ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. Geçen hafta oynanan Gençlerbirliği maçında ilk 11’de yer alan İsmail Çipe, Oğuzhan Çapar, Manzala ve Emre Demir’in yerine Doğan Alemdar, Kolovetsios, Lopes, Lennon görev yaptı. Sarı-kırmızılı ekip Beşiktaş karşısına Doğan Alemdar, Lopes, Kolovetsios, Sapunaru, Aziz Eraltay, Kvrzic, Ackah, Campanharo, Lennon, Henrique, Kanga 11’i ile çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir