Katar’ın 2022 Dünya Kupası kural listesi açıklandı!

Katar'ın 2022 dünya kupası kural listesi'ni paylaşması sosyal medyada olay oldu. İlgili görseldeki detaylar vatandaşlar tarafından tepki çekti.

featured

Dünyanın dört bir yanındaki sporseverlerin heyecanla beklediği 2022 FIFA Dünya Kupası çok yakında Katar‘da gerçekleşecek.

Toplam 2 milyondan fazla biletin satıldığını belirtilen kupa için şu sıralar ‘Saygınızı Gösterin’ etiketiyle birlikte sosyal medyada bir kural listesi paylaşılıyor. Katarlı kullanıcıların paylaştığı, giyim kurallarından içkiye kadar birçok maddenin yer aldığı liste dünya çapında tepki topladı.

Söz konusu liste, sosyal medyada bir kullanıcı tarafından şu şekilde ifade edildi:

1. alkol almak
2. eşcinsellik
3. edepsizlik
4. küfür etmek
5. dini mekanlara saygı göstermemek
6. yüksek sesli müzik
7. flörtleşmek (toplum içinde çift olduğunu belirten davranışlar yapmak)
8. insanların izinsiz fotoğraflarını çekmek

Bu liste sosyal medyadaki Katarlı kullanıcılar tarafından paylaşılıyor.

Sosyal medyada gündem olan listeye gelen yorumlar şu şekilde:

iyi yada kotu adamların bir kültürü ve kuralları var. turist olarak gelenlerden bu kurallara uymaları isteniyor. dünya kupası da olsa bunu istemeleri gayet doğal. dünyanın neresine giderseniz gidin bulunduğunuz sure boyunca o ulkenin kültürüne saygı göstermek ve ayak uydurmak zorundasiniz.

bir de bize bakin, gelen turiste her turlu imtiyaz sağlanıyor. hatta daha ileriye gidiyorum elin suriyelisi afgani ulkene gelip kanunların icine ediyor ve bu duruma devlet gorevlileri destek cikiyor.

suç bunlarda değil, para uğruna dünya kupası gibi bir organizasyonu bunlara verenlerde.
tarihin en tirt dunya kupasi olmaya aday.
hatta burada eglenilemeyecegini dusunursek uzun vadede fifaya bile zarae verebilir bu. 4 yilda bie kupa yap ve insanlae eglenemesin.
bu organizasyonu qatar a verenler muhtemelen tarihe gececekler
duman konserini harbiye’de mısır patlağı yiyerek izlemek gibi düşünün. o derece saçma bir durum
katar’ın fifa’dan ihraç edilmesiyle son bulmasını umduğum kupa.
bu turnuvayı burada oynatmak olacak şey değil. işin kötüsü, fifa başkanı olsam, takımların ya da taraftarların başına gelecek ciddi bir olayda turnuvayı o an iptal ederim diye ültimatom verirdim ama fifa’nın başında zaten rüşvetle bu turnuvayı katar’a veren adamlar var.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir