Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası’nda seks yasağı

FIFA, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi yasaklar listesini açıkladı. Dünya Kupası’nda tek gecelik ilişkiler ve sevgi gösterileri yasaklandı. İngiliz basınında paylaşılan haberlere göre, Katar'ın evlilik dışı seksle ilgili katı yasaları Dünya Kupası'na katılan futbol taraftarlarında endişeye neden oldu. Dünya Kupası’na katılacak ülkelerin spor basını Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası öncesi yasaklar konusunda taraftarı uyarıyor.

featured

Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesi evlilik dışı seks, alkol, ve LGBT ilgili katı yasaları gündem oldu. FIFA, futbol taraftarlarını uyardı. Katar’da tek gecelik ilişkiler ve sevgi gösterileri fiilen yasaklandı. İngiliz basını başta olmak üzere pek çok ülke basını taraftarları Katar’ın 2022 Dünya Kupası’nda ülkenin yasakları konusunda uyaran haberler yaptı.

21 Kasım – 18 Aralık tarihleri arasında Katar, tarihte ilk kez sonbahar-kış aylarında düzenlenen 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Katar’daki final turnuvası birkaç açıdan özel olacak. Temsilcilerini desteklemek için veya tarafsız seyirci olarak Katar’a gidecek olan kişilerin yerel yasalara çok dikkat etmesi gerekecek.

2022 DÜNYA KUPASI YASAKLARI GÜNDEMDE!

Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası öncesi yasaklar konuşuluyor. Dünya Kupasına gidecek ülkelerin taraftarları için spor basınında uyarıcı haberler çıktı. İngiliz basını Katar’daki turnuva sırasında aşık olmaları ve eşlerinden başka biriyle şakalaşırken yakalanmaları halinde 7 yıl hapis cezasına çarptırılabileceklerini yazdı.

The Star’daki bir makaleye göre, futbol taraftarları tek gecelik ilişkileri nedeniyle uzun bir süre parmaklıklar ardında kalmasına yol açabileceği konusunda uyarıldı. Kasım ayında başlayan finallerde alkollü eğlenceler fiilen yasaklandı. FIFA yetkilileri bile yasada “hiçbir istisna” olmayacağı konusunda uyarıyor. İngiliz taraftarların “maçlarda ve sonrasında kabul edilen günlük şeyleri yapmaları” nedeniyle ağır cezalarla karşı karşıya kalma olasılığı olabileceğini yazdı.

“TEK GECELİK İLİŞKİLER OLMAYACAK”

Bir İngiliz polis kaynağı Dünya Kupası ile ilgili şunları söyledi:

“Eşlerinizle gelmiyorsanız, seks yasa dışıdır. Bu turnuvada kesinlikle tek gecelik ilişkiler olmayacak. Parti yapılmayacak. Hapishanede mahsur kalma riskini almak istemiyorlarsa, herkesin Katar gibi düşünmesi gerekiyor. Esasen bu yılki Dünya Kupası’nda ilk kez bir seks yasağı var.”

KATAR YASAKLARI DÜNYA KUPASINDA UYGULANACAK!

Evlilik dışı seks ve eşcinsellik Katar’da yasa dışı ve her biri yedi yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor. FIFA’nın “herkese hoş geldiniz” demesine rağmen, farklı soyadlarına sahip kişilerin otel odalarını ayırtmasının ve paylaşmasının engellendiği otel rezervasyonlarının incelendiğine dair raporların olduğu biliniyor.

Evli olmayanlar arasındaki seks ve eşcinsellik de yasak, bu fiilleri 7 yıla kadar hapisle cezalandırıyor.

“KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI DEĞİL”

Katar’daki 2022 Dünya Kupası’nın CEO’su Nasser al-Khater, “Halkın sevgi tezahürleri hoş karşılanmıyor, kültürümüzün bir parçası değil – bu herkes için geçerli” dedi.

LGBT BAYRAKLARI DA YASAK

Katar Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Mansoor Al Ansari, maçlarda gökkuşağı bayraklarını yasaklamayı düşündüklerini söyledi ve “LGBT+’ye desteğinizi göstermek istiyorsanız, bunu kabul edecek bir toplumun içinde yapın” ifadelerini kullandı.

PARTİLEMEK VE KUTLAMA YAPMAK HAPSE GİRMENİZE NEDEN OLABİLİR

Yer alan haberlerde, çoğu yerde norm olan oyunlardan sonra içki ve parti kültürü kesinlikle yasak olduğu, yakalanırsanız çok katı ve korkutucu sonuçlar doğurabileceği bunun da taraftarlar için gerçekten çok kötü bir turnuva olabileceğine dair yorumlar yapılıyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir