Kastamonu Belediye Başkanı’ndan kokainman Kürşat Ayvatoğlu açıklaması: “Utanıyorum”

featured

Türkiye bir süredir kokain görüntüleriyle ve lüks yaşantısıyla tartışma yaratan AK Parti’den atılan büro elemanı Kürşat Ayvatoğlu’nu konuşuyor. Kürşat Ayvatoğlu, AK Parti’de büro elemanı olarak görev almadan önce, Kastamonu Belediyesi’nde kültür işleri müdürü olarak görev yapmıştı.

Kürşat Ayvatoğlu’nun Kastamonu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü görevi sırasında yaptığı iş ve ihalelerin şaibeli olduğu, bunları incelenmesi gerektiği çağrısı yapılmıştı.

Gözlerin çevrildiği Kastamonu Belediyesi’nin geçen haftaki belediye meclis toplantısında Kürşat Ayvatoğlu tartışıldı.

Belediye Meclisi’nde Ayvatoğlu olayı ile ilgili konuşan MHP’li Başkan Galip Vidinlioğlu, “Son günlerin revaçta olan konusu, Kastamonu Belediyesi’nin eski bir çalışanının, ulusal basında, görsel medyada konu olması. Bunu üzerinden ne Kastamonu Belediyesi’nin yıpratılmasına, ne de bunun üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi’nin yıpratılmasına asla izin vermem. Bunu bir defa çok net olarak ifade edeyim” dedi.

CHP il başkanına “doğru değil” çıkışı

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisini eleştirdiğini ifade eden Vidinlioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı benim yerel basına demeç vermediğimi, ulusal basına açıklamada bulunduğumu söyledi. Ulusal basından arayanın telefonuna çıkmama gibi bir lüksüm yok. Aradılar telefona çıktım ve cevap verdim. Yani yerel basından da arayan olsaydı, ona cevap verirdim. Yok ulusa verdiydi, yok ona vermediydi, bu doğru değil” açıklamasında bulundu.

“Ben gerçekten utanıyorum”

“Ortaklık nedeniyle örtbas ediyorsunuz’ iması var, sayın milletvekilinden. Bu da çok yanlış” diyen Vidinlioğlu, şunları söyledi:

“Neyi örtmüşüz, nasıl örtmüşüz. Biz dün itibarıyla seçimi alalı iki yılı doldurduk. Denetim raporu okundu. Herkesin huzurunda okundu. Medyada da yer aldı. Orada da bir sürü eleştiri vardı. Ve bundan sonra Sayıştay denetiminden geçtik. Bundan sonra bir de mülkiye müfettişinin denetiminden geçtik. Bakın arkadaşlar, özellikle benim belediye başkanı olmam hasebiyle, zaten bunu da söyledim, ilk ve tek görmem odur. ‘Ben kendi arkadaşlarımla çalışmak istiyorum, Allah yolunu açık etsin’ dedim ve ayrıldım. Bir daha da görmedim. Ama iki defa denetimden geçtim. İncelettim mi, incelettim. Ama kullanılan malzemeler sarf malzemeleri… Sarf malzemeleri hakkında çok fazla yorumda bulunamazsınız. Belediyeye aldığınız televizyonu on sene de geçse size gelip sorarlar; ‘kardeşim nerede bu televizyon’ diye… ‘Bozuldu’ derseniz de, depoda olmak zorunda. Ama sarf malzemesi, özellikle kültür biriminin, afişti, pankarttı, Kastamonu’nun tanıtımıyla ilgili, helvaydı ve benzeri şeylerdi, bunların adedini, sayısını, doğru mudur değil midir, hesap edebilme şansınız yok. Gelen faturaya bakarsınız. Faturalar doğru tanzim edildiyse, ‘doğrudur’ dersiniz. Eğer bir suç unsuru varsa da bununla ilgili, denetime açığız.

Neye bakabilirsiniz orada, fahiş fiyatla alındı mı, sayılar doğru mu ama sayıların doğruluğunu teyit edebilme şansınız yok. Kimseye de sahip çıkacak falan değiliz. Burada bir suç unsuru varsa olay zaten savcılığa intikal etti, ben de şimdi meclis kürsüsünden söylüyorum eğer bir şey varsa, denetime açığız, buyursunlar denetlesinler. Bir suç unsuru varsa da herkes cezasını çeksin. Savcılığa intikal etmiş bir olayda, adamın kullandığı maddeden dolayı, onu yaptıydı, bunu yaptıydı, ben kimin ne yaptığını bilmem. Zaten kendisi diyor işte, pizzacı açtım, efendim araba aldım sattım, oradan mı kazandı, buradan mı kazandı, nereden kazandı, bu bizim işimiz değil, bu savcılığın işi. Soruşturma açıldı, umarım ve dilerim ki bu soruşturma en kısa sürede neticelenir, Kastamonu da böyle bir şeyle anılmaktan kurtulmuş olur. Ben gerçekten utanıyorum. Şehrin bu kadar güzelliği varken, bu kadar değeri varken, bu şekilde anılması beni gerçekten üzüyor.”

Yolsuzluk tartışması

Konuyla ilgili söz alan CHP’li Belediye Meclis üyesi Sibel Karakaş ise, önergeyi Temmuz ayı 2020 yılında verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Buraya, Belediye Meclis üyeleri olarak, halkın oylarıyla seçilerek geldik. Asli görevlerimizden bir tanesi kamunun hakkını korumaktır. Belediyeyi 80 milyon borçla aldınız ve basına da beyanatlarınızı zamanında verdiniz. Devlet kurumlarında devamlılık esastır. Bizim dönemimiz, sizin döneminiz diye bir şey söz konusu değildir. Dolayısıyla burada hiçbirimizin tasvip etmeyeceği şekilde ulusal basında Kastamonu’nun ismi lekelendi. Uyuşturucu konusunu bir tarafa bırakıyorum. Uyuşturucu ön plana çıktı, ama asıl burada Kastamonu’nun ismini lekeleyen yolsuzluk oldu.”

“Kastamonu’nun ismini temizleyebilmemiz için bunu yapmak görevimiz”

CHP’li Belediye Meclis üyesi Sibel Karakaş’ın “yolsuzluk oldu” sözlerinin ardından Başkan Vidinlioğlu araya girip itham yapıldığını öne sürdü.

Sibel Karakaş bunun üzerine şöyle devam etti:

“Uyuşturucu kendisini bağlayan bir şey ve bunun cezasını da yasalar önünde alır. Fakat yolsuzluk tamamen belediyeyi ilgilendiren bir olay. AK Parti Genel Merkezi’nin açıklamasında Kastamonu Belediyesi’nde olmuştur diye Hamza Dağ’ın açıklaması var. Onun yanında Tahsin Babaş’ın burada olmadı diye bir açıklaması var. Ben de diyorum ki biz Belediye Meclisi olarak Kastamonu halkına bizim borcumuz ve sorumluluğumuz diye düşünüyorum. Bizim zaten Temmuz ayında vermiş olduğumuz önergede tüm partilerin katılımıyla bir komisyon kurulsun ve iddialar incelensin istedik. ‘İhaleye fesat karıştırıldı mı?’,‘Arsa satış ve takaslarıyla ilgili usulsüzlük var mı?’Ben var ya da yok diyemem. İncelemeden de ortaya çıkmaz. Kastamonu’nun ismini temizleyebilmemiz için bizim bunu yapmak görevimiz.”

CHP Kastamonu İl Başkanı konuştu

Öte yandan, CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, sessizliğini bozdu.

CHP’li Başkanı Hikmet Erbilgin, Belediye Meclisi toplantısında kendisine yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu’na yanıt verdi.

Hikmet Erbilgin, “Kürşat Ayvatoğlu olayı gündeme geldiği ilk günden bu yana biz hep uyuşturucu madde kullanmasının başka, sürdüğü lüks yaşamın başka bir başlık olarak ele alınması gerektiğine vurgu yaptık” dedi.

“Kulağının üzerine yatmaktadır”

“Söz konusu şahısla ilgili gerek 2019 yerel seçimleri öncesinde, gerekse yerel seçimlerden sonra birçok kez açıklama yaptık ve AKP dönemi Kastamonu Belediyesi dönemindeki vurgun ve talanın ortaya çıkarılması, incelenmesi gerektiğini Kastamonu kamuoyu ile paylaştık” diyen Erbilgin, şunları söyledi:

“Seçim sloganı ‘temiz belediye’ olan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu bugün gelinen noktada AKP dönemindeki talan ve yolsuzluğun incelenmesi, Ayvatoğlu’nun lüks yaşantısının kaynağının Kastamonu Belediyesi’nde görev yaptığı dönemde edindiği mal varlığı olup olmadığının ortaya çıkarılması yönündeki talepler karşısında kulağının üzerine yatmaktadır. Vidinlioğlu ulusal medya organlarına yaptığı açıklamalarda ‘isteyen herkes suç duyurusunda bulunabilir’ diyerek olayın üstünü kapatma gayreti sergilemekte, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmaktadır. Aslında şehrin belediye başkanının belediyenin ve şehrin çıkarlarını koruması gerekmektedir. Vidinlioğlu’nun izlediği bu tavır ancak ve ancak görevi ihmalle açıklanabilir.”

(Kaynak: Oda TV)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir