Kasımpaşa’yı deviren Galatasaray yeniden lider!

featured

Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray ile Kasımpaşa, Türk Telekom Stadı’nda karşı karşıya geldi. beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı yayınlanan ve hakem Erkan Özdamar’ın yönettiği mücadelede sarı-kırmızılılar, rakibini 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Sarı-kırmızılıların golü 9. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 89. dakikada Mostafa Mohamed’den (p) gelirken, Kasımpaşa’nun golünü 51. dakikada Isaac Thelin kaydetti.

Galatasaray bu sonuçla puanını 51’e çıkararak zirvedeki yerini korudu. Bu sezonki 12. yenilgisini alan Kasımpaşa ise 26 puanla 15. sırada kaldı.

Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray, 20 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Aytemiz Alanyaspor deplasmanına konuk olacak. Kasımpaşa ise aynı gün saat 13.30’da Karagümrük’ü ağırlayacak.

Süper Lig’in 25. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, Aytemiz Alanyaspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçının 11’inde 6 değişikliğe gitti.

Hafta içinde Alanyaspor’a 3-2 yenilerek Türkiye Kupası’nda elenen sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı’nda Kasımpaşa’yı konuk etti.

Galatasaray, müsabakaya Fernando Muslera, Martin Linnes, Christian Luyindama, Marcao, Ömer Bayram, Oghenekaro Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Mustafa Muhammed 11’i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesinde Fatih Öztürk, Şener Özbayraklı, Taylan Antalyalı, Henry Onyekuru, Younes Belhanda, Ryan Donk, Emre Akbaba, DeAndre Yedlin, Valentine Ozornwafor, Bartuğ Elmaz yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, Alanyaspor karşılaşmasında ilk 11’de görev verdiği Taylan Antalyalı, Onyekuru, Belhanda, Donk ve Yedlin’i yedeğe çekti, sakatlığı bulunan Emre Taşdemir’i ise kadroya almadı. Tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların yerine Etebo, Linnes, Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram, Luyindama ve Gedson Fernandes görev yaptı.

Zemin kardan etkilendi

Türk Telekom Stadı’ndaki müsabaka, ağır bir zeminde oynandı.

İstanbul için günler önce yapılan kar yağışı uyarıları nedeniyle karşılaşma Türkiye Futbol Federasyonu tarafından saat 19.00’dan 16.00’ya alındı. Galatasaray Kulübü de kar yağışına önlem olarak zemini brandalarla kapattı.

Saat 11.00 civarında brandaların açılmasının ardından zemin kar yağışından olumsuz etkilendi. Temizleme çalışmaları ve saha çizgilerinin yeniden çizilmesi sırasında zeminde bozulma meydana geldi.

Ayrıca Doğu Tribünü’nün çatısından düşen kar kütleleri de hem temizlik faaliyetlerini olumsuz etkiledi hem de sporcu sağlığını tehdit etti. Bunun üzerine özel donanımlı ekipler çatıya çıkarak temizleme çalışması başlattı.

Müsabaka kırmızı topla oynanırken Galatasaray sarı-kırmızılı parçalı, Kasımpaşa ise lacivert formayla mücadele etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir