Kasım ayında kaç kadın öldürüldü? Kasım ayının kadın cinayetleri…

featured

 

Türkiye’de kasım ayının ilk iki haftasında 20 kadın öldürüldü.  Farklı şehirlerde yaşanan cinayetlerin sekizi son üç günde meydana geldi.

İzmir’in Dikili ilçesinde yaşayan Alper Gül (32), 11 Kasım gecesi boşandığı eşi Çilem Kılıç’la (23) sokakta karşılaştı ve aralarında bir tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Alper Gül, Kılıç’ı, tabancayla öldürüp eski kayınvalidesinin evini basarak evdekileri yaraladıktan sonra da intihar etti.

‘KATİL SOSYAL MEDYADAN ‘BEN TEHLİKELİYİM YAZMIŞ’

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Tuba Tokbaş 11 Kasım’da Eray Hakver tarafından boğularak öldürüldü. Polise annesinin ihbar ettiği Hakver, Tuğba’yı kıskançlık nedeniyle öfkesine hakim olamadığı için öldürdüğünü söyledi. Hakver, Tuğba’yı öldürmeden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında ‘Ben tehlikeliyim’ yazmış.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde Zaviye Mahallesi’nde 73 yaşındaki Emine P, hakkında evden uzaklaştırma kararı bulunan kocası M. P. (71) tarafından tabancayla öldürüldü.

Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde 11 Kasım’da polise intihara teşebbüs diye bir ihbar geldi. Olay yerine giden polis, 53 yaşındaki Melihat Tuncel’i boğazı kesilmiş halde evinin arka bahçesinde buldu.

OĞLU İLE TARTIŞTI, ÜÇ KİŞİYİ KATLETTİ

7 Kasım’da Ankara’nın Bağlum semtinde bir evden silah sesleri geldiği ihbarı üzerine polis, söz konusu adresteki evde üç kişiyi başından vurulmuş halde buldu. Görgü tanıklarının beyanlarının ardından Adem Ö, gözaltına alındı. Oğlu Selahattin Ö. ile tartışan Adem Ö. ruhsatsız silahla oğlu Selahattin Ö, eşi Nefik Ö. ve kızı Seher Ö’yü vurarak, öldürdü.

3 Kasım’da Mersin’in Tarsus ilçesinde Gültekin Ç., eşi Gülüser Ç., eşinin kız kardeşi Mislina Y. ve eşinin annesi Nuran A.’yı vurarak, aynı silahla intihara kalkıştı. Ağır yaralanan Gültekin Ç. de ambulansla kaldırıldığı Tarsus Devlet Hastanesi’nde öldü.

ÖNCE BIÇAKLANDI, SONRA VURULDU

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde Hafize Günakan ile Astsubay Volkan Erdem’in kaldığı daireden silah sesi duyan komşuları, durumu polise ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Eve giren ekipler tarafından silahla vurulmuş halde hareketsiz bulunan Volkan Erdem ve Hafize Günakan’ın öldüğü belirlendi. Erdem’in, Hafize Günakan’ı önce göğsünden bıçakladığı, ardından başından silahla vurarak öldürdüğü, aynı silahla da intihar ettiği belirlendi.

Eşiyle boşanma aşamasında olan Ramazan T., bir süredir görüştüğü iki çocuk annesi Saadet Korkmaz’ı kendisiyle görüşmek istemediği gerekçesiyle altı yerinden bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan Ramazan T. “Pişman değilim” dedi.

İzmit’te yaşayan Veysel Özkan, 13 Kasım günü önce boşanma aşamasında olduğu 44 yaşındaki Serap Özkan’ı, ardından 26 yaşındaki oğlu Suat Özkan’ı pompalı tüfekle vurarak öldürdükten sonra intihar etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir