‘Karne hediyesi et’ tiyatrosunda bu defa anne konuştu: ‘Evimiz arabamız var, yoksul değiliz’

İstanbul Şişli’de annesi kasaptan alışveriş yapan çocuğa mikrofon uzatan muhabir, “Annem karne hediyesi olarak et aldı” diye cevap aldı. Bu anlar sosyal medyada ve Fox TV ile Sözcü gazetelerinde Türkiye’nin yoksullaştığı şeklinde lanse edildi.

featured

Karne hediyesi et kurgusunda gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor. İstanbul Şişli’de kasapta müşterilere mikrofon uzatan bir televizyon muhabiri annesi ile alış verişe gelen ilkokul öğrencisine de mikrofon uzattığında ilginç bir cevap aldı. Henüz okula yeni başladığı anlaşılan A.G isimli çocuk, annesinin kendisine karne hediyesi olarak et aldığını iddia etti.

Bu anlar haberde yayınlanınca özellikle sosyal medyada ve CHP yandaşı yayın kuruluşlarında Türkiye’nin yoksullaştığı kara propagandasına malzeme yapıldı.

thumbnail
İlişkili Haber
Fox ve Sözcü’nün ‘Annem karne hediyesi et aldı’ tiyatrosu ifşa oldu! Ajans’tan ahlaksız kurgu…

ANNE İLK KEZ KONUŞTU

Sabah Gazetesi’ne konuşan  A.G.’nin annesi Nihal Güney fakir olmadıklarını söyledi.

Şişli’de yaşadıklarını, ev ve arabaları bulunduklarını söyleyen Nihal Güney, yalan haberlerle siyasete malzeme yapılmaktan şikayetçi olduklarını söyledi. Her zaman söz konusu kasaba alışverişe gittiklerini söyleyen Güney, olay günü de tavuk almak üzere kasaba girdiğini kaydetti. Oğlunun uzatılan mikrofona yanlış bir kelime söylemesi ile söz konusu görüntülerin ortaya çıktını söyleyen anne, eşinin oğluna et değil tablet alacağını kaydetti. Oğlu A.G.’nin et yiyen bir çocuk olmadığını, kasap abisine karnesini gösterince kasabın hediye pirzola verdiğini ifade etti.

KASAP DA YALANLAMIŞTI

Annenin uzun yıllardır müşterileri olduğunu belirten Kurtuluş’taki kasabın sahibi Zafer Kadife ise şunları aktardı: Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Öyle muhtaç insanlar filan değiller. Evleri arabaları var. Baba büyük bir şirkette çalışıyor. Uzun zamandır benim müşterilerim. Yoksul oldukları ve o sebeple et yiyemedikleri bilgisi kesinlikle doğru değil. Her ay gelir tavuk et alırlar. Karnelerin verildiği gün de anne ile oğlu geldi. Bayan tavuk aldı. Daha sonra karne hediyesi olarak babasının tablet alacağını söyledi. Annesinin anlattığına göre çocuk hiç et yemezmiş. Ben de pirzola hediye ettim ki belki beğenir ve et yemeye başlar diye. Gerek sosyal medyada gerekse bazı gazetelerde olayın çarpıtılması bizi üzdü. Bütün gerçekler bunlardır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir