Karantinada izleyecek film bulamayanlara… İşte 2020’nin en iyi 10 filmi!

featured

Film açıklamaları beyazperde.com’dan alınmıştır.

IMDb’ye göre 2020’nin en iyi yabancı filmleri:

  • Hamilton
  • The Trial of The Chicago Seven (Şikago Yedilisinin Yargılanması)
  • Tenet
  • Mank
  • Onward (Hadi Gidelim)
  • Never, Rarely, Sometimes, Always
  • The Invisible Man (Görünmez Adam)
  • The King of Staten Island
  • The Call of the Wild (Vahşetin Çağrısı)
  • Emma

Emma (IMDb: 6,7)

Zeki, zengin ve bekar Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti aldıktaki Harriet Smith’e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır.

The Call of the Wild (Vahşetin Çağrısı) (IMDb: 6,8)

Vahştin Çağrısı, bir kızak köpeğinin, Alaska’da vahşi yaşamda hayatta kalmak için verdiği mücadele konu ediliyor. Bir kızak köpeği olan Buck, Kaliforniya’daki hayatından koparılarak kızak çekmesi için Alaska’ya götürülür. Bir anda mutlu yuvasından ayrılıp hayatı tepetaklak olan Buck, Alaska’nın zorlu yaşamına uyum sağlamaya çalışır. Posta dağıtım işinin çaylağı olan Buck, gün geçtike bu dünyaya alışır. Onun bu vahşi hayata alışma sürecinde yaşadıkları, Buck’un kendisini keşfetmesini sağlayacaktır.

The King of Staten Island (IMDb: 7,1)

Film, Staten Island’da büyüyen Pete Davidson’ın yarı otobiyografik komedi dramı. Filmde, 11 Eylül’de babasını kaybeden adamın o dönem yaşadıkları ve sonrasında Stand-up dünyasına giriş hikayesi konu ediliyor.

The Invisible Man (Görünmez Adam) (IMDb: 7,1) 

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass’ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

1933 tarihli aynı adlı klasik filmin yeniden çevrimi olan yapım, yine H.G Wells’in romanından uyarlanıyor.

Never, Rarely, Sometimes, Always (IMDb: 7,3)

Autumn ve Skylar, Pennsylvania’nın kırsal kesiminde yaşayan iki genç kızdır. Autumn’ın hayatı, hamile olduğunu öğrenmesi ile altüst olur. Genç kız, istenmeyen hamileliği karşısında ne yapacağını bilemez. Bu süreçte en büyük desteği kuzeni Skylar’dan görür. Autumn ve kuzeni Skylar, bu sorunu çözebilmek için New York’a gitmeye karar verir. Yola koyulan iki genç kız, arkadaşlık, cesaret ve sevgiyi keşfettikleri bir maceraya atılır.ttikleri bir maceraya atılır.

Onward (IMDb: 7,4) (Hadi Gidelim)

Hadi Gidelim, babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki genç elf kardeşin hikayesini konu ediyor.

Mank (IMDb: 7,4)

Mank, 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesini konu ediyor. Herman Mankiewicz’i Gary Oldman’ın canlandıracağı biyografik yapımın yönetmen koltuğunda David Fincher yer alıyor. Mank, David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanıyor.

Tenet (IMDb: 7,7)

Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar.

The Trial of The Chicago Seven (Şikago Yedilisinin Yargılanması) (IMDb: 7,9)

The Trial of the Chicago 7, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

Hamilton (IMDb: 8,6)

Hamilton, Amerikan tarihini ve Amerika’nın kurucu isimlerinin başında gelen Alexander Hamilton’ın hayat hikayesini konu ediyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir