İstanbul’da kar yağışı etkisini artırdı! Kent beyaza büründü…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, kar yağışının gece saatlerinde etkili olması bekleniyordu. İstanbul'un iki yakasında da gece yarısından sonra etkisini artıran kar yağışı, kentin birçok noktasını beyaza bürüdü.

featured

Meteorolojiden gelen uyarıların ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte bazı çatılar ve araçların üzerleri beyaz örtüyle kaplandı. Sabah saatlerinde kar yağışının il genelinde, öğleden sonra ise Anadolu yakasında etkili olması bekleniyor. Öte yandan yurt genelinde de soğuk hava ve kar yağışı etkisini artırıyor. Aniden bastıran kar yağışıyla birlikte pekçok ilde okullar tatil edildi. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da sıcaklıkların ise 6 ila 8 derece düşmesi bekleniyor.

ÜLKEDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mardin çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

istanbul

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

istanbul

HAVA SICAKLIĞI 6-8 DERECE AZALACAK

İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’de 6 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

istanbul

RÜZGARA DİKKAT

Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeybatısında kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Hatay çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

istanbul

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İstanbul’un bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre İstanbul’da gece saatlerinde kar yağışının etkili olması bekleniyordu. İstanbul’un birçok bölgesinde gece saatlerinde kar yağışı başladı.

istanbul

Önce Anadolu yakasında başlayan kar yağışı 01.00 itibariyle Avrupa yakasında da etkili olmaya başladı. İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yağan kar yağışı yer yer bastırırken aralıklarla devam etti. Yağan kar yağışı sonrası birçok ilçede yollar beyaza büründü.

Karın bastırdığı İstanbul’da öğrencilerin gözü Valilik’te! 19 Ocak İstanbul kar tatili olacak mı?

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir