Kar yağışı bastıracak! Pek çok il için sarı kod verildi…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 18 Aralık Cumartesi günü tarihli güncel hava durumu raporuna göre yurt genelinde bugün soğuk ve yağışlı bir hava bekleniyor.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇOK SAYIDA İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Yağışların; Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in güneybatısı, Bursa’nın güneyi, Konya’nın güney ve batısı, Burdur’un güney ve doğusunun yüksekleri, Isparta, Antalya, Mersin çevreleri, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli’nin yüksekleri ile Muğla’nın Yüksekleri, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş, Bitlis ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ETKİLİ OLACAK

Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40 – 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir