Kanlı ay tutulması saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Türkiye’den görülecek mi? İşte kanlı ay tutulmasının burçlara etkileri…

Gök yüzünde görsel şölene sahip olacak kanlı ay tutulmasının burçlara etkileri ortaya çıktı. Kanlı ay tutulması için artık geri sayım başladı. 2022’yılının ilk ay tutulması olma özelliğini taşıyan kanlı ay tutulmasından; Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçları da etkilenecek. Peki kanlı ay tutulması Türkiye’den izlenecek mi? Kanlı ay tutulması ne zaman, saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? İşte detaylar…

featured

16 Mayıs Pazartesi günü başlayacak kanlı ay tutulması, Afrika, Amerika ve Avrupa kıtalarından net bir şekilde görülecek. Dünyanın etrafındaki bir turunu 27 günde tamamlayıp, 29,5 günde döngüsünü gerçekleştiren Ay’ın iki döngüsü arasındaki fark, dünyanın ve güneşin ay yörüngesi esnasında değişen göreli konumu nedeniyle ortaya çıkar.

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NE ZAMAN BİTECEK?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’ne göre 16 Mayıs’ta meydana gelecek Tam Ay tutulmasının evreleri şu şekilde olacak:

Tutulmanın başlangıcı (Yarı gölgeli): 03.31
Parçalı tutulmanın başlangıcı: 05:28
Tam tutulmanın başlangıcı: 06:29
Tam tutulmanın ortası: 07:11
Tam tutulmanın sonu: 07:54
Parçalı tutulmanın bitişi: 08:55
Tutulmanın bitişi (Yarı gölgeli): 09:52

Tutulma, son on yılın en uzunlarından biri olacak. Tutulmanın tamamı yaklaşık 5 saat 20 dakika, tam tutulma ise yaklaşık 75 dakika sürecek.

AY TUTULMASI NE ZAMAN? TÜRKİYE’DEN İZLENECEK Mİ?

Merakla beklenen ay tutulması 16 Mayıs Pazartesi saat 07.13’te gerçekleşecek. Tutulma Afrika, Amerika ve Avrupa’dan görülecek ancak Türkiye’den izlenemeyecek.

AY TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay’ın iki döngüsü arasındaki fark, Ay’ın, Dünya’nın ve Güneş’in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Kanlı ay tutulması terimi, Dünya’nın uydusu Ay’ın tamamen Dünya’nın gölgesinde kalması ve renginin de kırmızıya yakın bir renk olmasını ifade eder. Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay’ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya’da Güneş’in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay’ın yüzeyine ulaşır.

KANLI AY TUTULMASININ BURÇLARA ETKİLERİ NELERDİR?

Boğa: Özellikle değişime kapalı olmanız nedeniyle bu tutulma sizi zorlayabilir.

Koç: Eşinizin, ailenizin ya da ortaklaşa iş yaptığınız kişilerin paralarıyla ilgili konular gündeminizde olabilir.

Yengeç: Tutulma zamanı daha duygusal olma ve ilişkinizi sorgulama eğiliminde olabilirsiniz. Mantığınızı devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.

İkizler: İş ortamında yaşadığınız stresin, sağlığınızı olumsuz etkileme olasılığı var.

Başak: İletişimle alakalı krizler, problemler ve anlaşmazlıklara karşı dikkat etmenizde fayda var.

Aslan: Ev değiştirme, arazi satın alma gibi durumları daha çok düşünebilirsiniz.

Akrep: Eğer bırakmak istediğiniz kötü alışkanlıklarınız varsa şimdi tam zamanı. Çalışma hayatınızda ise birtakım zorlanmalar söz konusu.

Terazi: Para ile ilgili konularda daha cesur kararlar vermek isteyebilirsiniz.

Oğlak: Kafanızda bir plan yapmış olabilirsiniz fakat bu planların her zaman kusursuz bir şekilde ilerlemeyeceğini bilmelisiniz.

Yay: Bu dönem yakınlarınızla, arkadaşlarınızla veya ailenizle ilgili gizli bilgiler açığa çıkabilir. Ya da sizden gizlenen gerçekler önünüze düşebilir.

Balık: Belki de bu konularda değişim yaşamak, yeni kararlar almak istiyordunuz fakat bir türlü cesaretinizi toplayamıyordunuz.

Kova: Patronlarınızla aranızda oluşabilecek fikir ayrılıklarına, krizlere ve problemlere hazırlıklı olmalısınız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir