Kandil’in 29 Mayıs planı deşifre oldu

Yenişafak yazarı Yahya Bostan bugünkü yazısında, seçimlere bir hafta kala terörle mücadelede dikkatlerden kaçan bir hareketliliğin yaşandığını belirterek detaylarını duyurdu. Terörist Ferhat Abdi Şahin'in Duran Kalkan’la görüştüğünü belirten Bostan, seçimlerin ardından Türkiye’ye yapılacak saldırıların planlandığını açıkladı.

featured

Yenişafak yazarı Yahya Bostan, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin gelecek 5 yılının belirleneceği Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması öncesi Kandil’deki hareketliliğin detaylarını yazdı.

Terörist Ferhat Abdi Şahin’in Duran Kalkan’la görüştüğünü belirten Bostan, seçimlerin ardından Türkiye’ye yapılacak saldırıların planlandığını açıkladı.

Terör örgütü bu gidişatı durdurmak için seçimleri bir fırsat olarak görüyor. (Bakınız, terör elebaşlarından Ülkem Güneş’in açıklamaları.) Örgütün lider kadrosu, “AK Parti-MHP iktidarını yıkmayı” bir hedef olarak açıklıyor. (Bakınız, terörist Duran Kalkan’ın açıklamaları.) HDP de bu kapsamda aday çıkarmadı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Hikayenin geri kalanını biliyorsunuz. Ben bilinmeyen tarafa ışık tutmaya çalışacağım.

Terör örgütünün bu süreçte yaptığı bir şey daha vardı. Seçimler öncesinde eylemsizlik kararı alındı. Terör eylemlerinin milliyetçi seçmeni kızdıracağını ve güvenlik endişesinin oy tercihini şekillendireceğini biliyorlardı.

Hesapları Türkiye’de iktidar değişimini sağlamak, ardından moral bozukluğu yaşayan örgütü motive etmek, sahadaki kayıplarını gidermek için yeniden saldırılara başlamaktı.

Diğer bir deyişle, zaman ayarı seçim sonrası için yapıldı. Ve saldırılar için eylemlerin plan ve faaliyetlerinden sorumlu sözde özel güç birimine talimat verildi. Saldırı konuşlanması talimatı üzerine gizlenen elebaşlar ortaya çıktı. Sahada bu yüzden hareketlilik yaşandı. Ve bu hareketlilik güvenlik güçlerinin dikkatinden kaçmadı.
Bu süreçte altı ayda düzenlenecek operasyonlar zinciri bir haftaya sığdı.

Bir hafta içinde…

Örgütün sözde eğitim sorumlusu Ahmet Gümüş (4 Mayıs), sözde özel güç lojistik sorumlusu Neçirvan Seven (5 Mayıs), sözde özel güç cephe sorumlusu Eyvaz Beyaz (7 Mayıs), sözde özel güç havacılık birimi sorumlularından Tekin Okan (9 Mayıs), sözde özel güç kurye sorumlusu Müslüm Ürper ile üst düzey elebaşlardan Haydar Demirel, Kuzey Irak ve Suriye’de etkisiz hale getirildi.

Bu operasyonlarla sözde özel güç biriminin beli kırıldı. Peki, örgüt amacından vazgeçti mi?

Tilkinin kırk planı var, hepsi tavuk üstüne.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir