Kandil’den PKK’nın Avrupa yapılanmasına ‘ABD’ye yönelin’ talimatı

Kandil'den örgütün Avrupa yapılanmasına uyarı. Örgüt elebaşları tarafından Avrupa yapılanmasının yeteri kadar iyi ilişkiler kuramadığı tespiti yapıldı. Ayrıca ABD gibi ülkelere yönelinmesi talimatı verildi

featured

PKK terör örgütünün lider kadrosunun bulunduğu Kandil’den örgütün Avrupa yapılanmasına eleştiri geldi. Kandil, Avrupa kadrolarını analiz yapamadığı, gelişmeleri doğru okuyup yorumlayamadığı ve Kandil’i yeterli şekilde bilgilendirmediği için de eleştirdi.

PKK elebaşları, örgüt mensuplarına kendisine çekidüzen vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

‘ABD’YE YÖNELİN’

Avrupa’da terör örgütünün yapısından beklediği performansı bulamayan Kandil’in, örgüt mensuplarına Hindistan, Afrika ve ABD’ye yönelik çalışma yapması yönnünde talimat verdiği öğrenildi.

PKK üst yönetimi ayrıca Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CPT, OPCW, IPPNW gibi kurumların örgüt lehine kararlar alması için yapılan çalışmaların artırılmasını da istedi.

ÖCALAN’I ZİYARET ETMEYİ PLANLIYORLAR

Avrupa kadrolarına, bu kurumlara “baskı”  yapılabilmesi için kurumların rolü, misyonu, bağlı oldukları devlet veya kurumlar ile finansmanını sağlayanlar hakkında bilgi toplanması talimatını verdi.

Örgüte destek veren Avrupalı parlamenter ve avukatların da 2023 yılında örgüt elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşebilmek için Türkiye’yi ziyaret etme planları olduğu öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir