Kamu işçilerinin Kurban Bayramı nöbet ücretleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinenin ilk toplantısı sonrası Kurban Bayramı ile ilgili flaş açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Milyonlarca kamu işçisi ise Kurban Bayramı nöbet ücretlerini merak ediyordu. 26 Haziran ve 27 Haziran günleri de idari izin kapsamına alındı, bayram tatili 9 güne çıktı. Peki Kurban Bayramı nöbet ücretleri, günlük ve saatlik ücretler ne kadar olacak?

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinenin ilk toplantısı sonrası Kurban Bayramı ile ilgili flaş açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı.

Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Kurban Bayramı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.”

Bu açıklama sonrası kamu işçileri Kurban Bayramı nöbet ücreti ne kadar olacak sorusunun cevabını merak ediyordu. 26 Haziran ve 27 Haziran günleri de idari izin kapsamına alındı, bayram tatili 9 güne çıktı. Peki Kurban Bayramı nöbet ücretleri, günlük ve saatlik ücretler ne kadar olacak?

 

kamu işçisi kurban bayramı mesai ücretleri

 

Kamu Son Haber’de yer alan bilgilere göre Kurban Bayramı’nda kamu işçilerin alacağı ücretler de belli oldu.

Buna göre işçilerin günlük yevmiye ücretleri 444 TL ve 725 TL arasında değişirken, saatlik ücret ise en düşük 59 TL, en yüksek ise 96,67 TL olarak belirlendi.

2023 Kurban Bayramı 1. Günü 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak. 4 gün sürecek olan kurban bayramı 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. İdari izin, 26 Haziran saat 00.00’da başlayıp 27 Haziran saat 13.00’da sona erecek. Günlük yevmiye ücretleri 444 TL ve 725 TL arasında değişirken, saatlik ücret ise en düşük 59 TL, en yüksek ise 96,67 TL olarak belirlendi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir