İçişleri Bakanlığı’ndan kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yeni adım: “Gizlilik kararı…”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına yönelik şiddet ile mücadelede kapsamında gizlilik kararının uygulanmasının önemine dikkat çekerek bu alandaki yeni uygulamayı açıkladı.

featured

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik hukuki düzenlemenin yanında brokratik uyum üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni adımlar atıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı etkinliğine katıldı.

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için kararlı olduklarını söyleyen Soylu, konuya ilişkin hayata geçirilen uygulamalar hakkında bilgi verdi.

“GİZLİLİK KARARINI UYGULAMAK EN ÖNEMLİ ADIM”

Soylu, koruma talep eden kadınların kamusal alanda mağdur olmamasına yönelik yeni bir gizlilik uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Gizlilik kararının tüm kurumlarda uygulanmasının bu konudaki en önemli adım olduğuna dikkat çeken Soylu şu ifadeleri kullandı.

“Özellikle gizlilik kararlarının, mağdurun kamusal hizmetlerden yararlanmasına engel olmamasını sağlayarak ilgili kurumlar arasında entegrasyonun hemen sağlanması gerekli. Verlilen gizlilik kararlarına başta bizim kurumlarımız da dahil olmak üzere uymasının temini, kadının bu konuda korunmasının en önemli adımlarından birisi olacaktır.

“RANDEVULARDA İSİMLER GİZLENECEK”

Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünde bu sabah itibariyle ilk adım atılmış oldu. Verilen randevularda baş harflerinden ilk iki, soy adlarından ilk iki harfin yer aldığı süreç başlamış oldu.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir