KADES’te artık Kürtçe de var

Dünyanın örnek aldığı KADES uygulamasına Kürtçe dil eklenmesi memnuniyetle karşılandı. Kolluk kuvvetlerinin de tanıttığı KADES uygulaması için doğu bölgelerinden gelen talep üzerine Kürtçe dil seçeneği de eklendi.

featured

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan KADES, polis ve jandarma ekipleri tarafından marketlerde, evlerde, iş yerlerinde, mukabele toplantılarında, camilerde, tarlalarda ve hatta dağ köylerinde bile kadınlara anlatılıyor.

PEK ÇOK AVRUPA ÜLKESİ TARAFINDAN ÖRNEK ALINDI

Mart başından bu yana kadar yüzbinlerce kadına tanıtılan KADES uygulaması kadına yönelik şiddetle mücadelede pek çok Avrupa ülkesi tarafından da örnek alınıyor.

Fransa’da kadınların yüzde 81’i tacize uğruyor! Çareyi KADES’te buldular…

Geçtiğimiz 4 yılda milyonlarca kadın tarafından indirilen ve yüzbinlerce ihbar yapılan KADES, başarısı ile Avrupa ülkelerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

KADES seferberliği! İçişleri Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele için rekora gidiyor

Fransa ve İngiltere dâhil olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen KADES uygulamasının benzerlerini faaliyete geçirdi ya da geçirmeye hazırlanıyor.

Şiddete ya da tacize uğrayan kadınların ve çocukların, güvenlik güçlerine tek tuşla ulaşabilmesi için geliştirilen Kadın Destek Uygulaması’na (KADES), Kürtçe dil seçeneği de eklendi.

Eski sevgilisi Egemen Aykın’dan ölüm tehditleri alan güzel oyuncu Dünya Aydoğdu’yu KADES kurtardı

BÖLGE KADINLARI İSTEDİ, KADES’TE ARTIK KÜRTÇE DE VAR

Güneydoğu ve Doğu illerimizdeki kadınlardan gelen taleplerin ardından İçişleri Bakanlığı’nın kurduğu KADES uygulamasına Kürtçe dil seçeneği de eklendi.

Alınan bu kadar bölgedeki kadınları mutlu etti…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir