KADEM’de türbanlı kızlara “Gelecek toplantıya kadar sevgili yapacaksınız” fırçasını kim attı?

featured

Milli Görüş camiasına yakınlığı ile bilinen Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk, muhafazakar camiadan başını açan kadınları mevsimlik işçiye benzettiği yazısında KADEM Vakfı’nda yaşanan ilginç bir olayı gündeme taşıdı.

İddiaya göre ATV’de program yapan türbanlı bir sunucu, KADEM Vakfı’nda üniversite öğrencisi kızlarla yapılan bir konferansta “Arkadaşlar sevgilisi olan kimler, parmak kaldırsın” şeklinde bir soru soruyor. Az parmak kalınca ise ünlü kadın sunucu, genç kızları fırçalayarak bir sonraki konferansa kadar kendilerine sevgili bulmalarını istiyor.

İşte Fehmi Çalmuk’un yazısındaki o bölüm:

 

AK Parti’nin rol model olarak ortaya koyduğu kadın gazetecilerden biri daha Elif Çakır başını açtığını ilan etti. Ne ile sosyal medya yayınladığı fotoğrafla…

Dışardan bakarsanız Ak Parti’nin bazı rol model kadınları Mevsimlik işçiler gibi…

Yalnızca Elif Çakır’dan bahsetmiyorum…Başı kapalıyken ne kadar bizi/bizleri temsil ediyordu ki? Daha önce Reyhan Gürtüna da açmıştı. Daha önce Fadime Özkan’da…

Bu isimlerin ortak özellikleri kamuoyuna sunulan şekliyle muhafazakar demokratlığın rol model olmalarıydı? Başka rol modeller de var…

Bundan bir kaç yıl devamlı kadın bakan koltuğunun yegane sahibi KADEM’de ATV’de program yapan türbanlı bir sunucu üniversite öğrencilerine belirlenmiş konuda seri halinde konuşmalar yapar. Salonda ağırlıklı olarak başörtülü üniversite öğrencileri vardır.

Aktarılana göre Üsküdar Belediyesi’nin 28 Şubat panelinde moderatörlük yaparken yöneltilen “Bu yerlere nasıl geldiniz?” sorusuna “Eşşek gibi çalışarak geldim” diyen kadın türbanlı gazeteci öğrencilere soruyor:

-Arkadaşlar sevgilisi olan kimler, parmak kaldırsın

Gülüşmeler, panik kimse kaldırmıyor. Soru bu kez daha sert bir edayla geliyor. Zorlanıyor öğrenciler. Birer ikişer derken salonda eller kalkıyor.

Kaldırmayan öğrencilere fırça atılarak soruyor kadın gazeteci:
“Neden sevgiliniz yok?”

Cevaplar muhtelif: Yetiştirme tarzımız, inancımız…
Kadın gazeteci kızıyor:
-Gelecek toplantıya mutlaka kendinize sevgili yapacaksınız. Yoksa gelmeyin…!

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

O İSİM ZEYNEP BAYRAMOĞLU MU?

Fehmi Çalmuk’un yazısında bahsi kadın sunucunun ise A Haber spikeri Zeynep Bayramoğlu olduğu iddia edildi. Bayramoğlu’nun düzenli olarak KADEM’de “Yeni Türkiye ve Gençlik” konulu konferanslar verdiği biliniyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir