Kabine Toplantısı 21 Haziran’a ertelendi!

featured

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerinde değerlendirildiği Kabine toplantısının ne zaman gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 14 Haziran’da yapılması beklenen toplantının tarihi geriye çekilmişti. Peki Kabine toplantısı ne zaman düzenlenecek? İşte detaylar…

1 Haziran’da kademeli normalleşme sürecine geçilmesinin ardından milyonlarca vatandaş gözünü Kabine Toplantısı’na çevirmiş durumda.

21 Haziran’a ertelendi

Koronavirüsle mücadele kapsamında son durumun değerlendirilmesi beklenen Kabine Toplantısı bu hafta erkene alındığı bilgisi gelmiş ve 10 Haziran’da yapılacağı açıklanmıştı.. Gelen son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun programı nedeniyle toplantı 21 Haziran tarihine ertelendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran’daki Kabine Toplantısı’nın ardından kademeli normalleşme planını açıklamış ve koronavirüsle mücadelede yeni dönem başlamıştı.

Kritik kararların alındığı toplantının ardından bu hafta yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü Euro 2020’nin açılış maçı olan Türkiye – İtalya müsabakasına gideceği; Pazar günü ise Brüksel’deki NATO Zirvesi’ne katılacağı öğrenildi. Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’nin ardından milli takımı desteklemek için Bakü’ye gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidecek.

İki haftada bir gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın tarihi de zirve dolayısıyla öne çekilmişti.. Fakat alınan son dakika kararıyla toplantının 21 Haziran’da gerçekleştirileceği duyuruldu..

Kritik Kabine Toplantısı’nda gündem koronavirüs

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantının en önemli gündem maddesi koronavirüs salgınıyla mücadele olacak. Toplantıda, Kovid-19’la mücadele kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve vefat sayılarının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir