Jigolo çetesi deşifre oldu! Operasyonlar devam ediyor…

featured

Dolandırıcıların, insanları kandırmak için ürettikleri yöntemlere bir yenisi eklendi. Bu kez jigololuk teklif eden bir internet sitesi ortaya çıktı.

CEP TELEFONUNA BİR MESAJ GELİYOR

Bahsi geçen internet sitesi insanların cep telefonuna bir mesaj gönderiyor. Mesajda cinsel ilişki yaşanması karşılığında, yüksek bir miktarın verilebileceği belirtilerek mesajın sonunda sitenin linkine yer veriliyor.

FOTOĞRAFLAR SAHTE

İnternet sitesindeki üyeler sekmesinin içindeyse isimler ve üstlerinde ise fotoğraflar var. Söz konusu fotoğraflar internette aratıldığında ise o kişilerin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

3000-5000 TL ARASI GELİR

Dolandırıcıların telefonla arayarak “Ajansımızın bünyesinde yapılan görüşmeler anlaşmalı olduğumuz otellerde gerçekleşiyor. Bayan üyemizle yaptığınız görüşmeler sonucunda ücretinizi bayan üyemizden alıyorsunuz. 3000 TL ile 5000 TL arasında bir gelir elde ediyorsunuz. Görüşme sonrasında bayan üyemizden alacağınız ücretin yüzde 20’sini ajansımıza komisyon olarak ödüyorsunuz” dediği öğrenildi.

1 YILLIK ÜYELİK 600 LİRA

Jigoluluk yapmak isteyen erkeklerin ise siteye üye olma ücretleri değişiyor. 3 aylık üyelik 300, 6 aylık 400 ve 1 yıllık üyelik ise 600 lira olarak belirlenmiş. Aynı zamanda insanların, görüşmeye gitmeden önce üyelik ücretlerini yatırmaları gerektiğini söyleyen dolandırıcılar, komisyonu ise görüşmeden sonra alacaklarını belirtiyor.

KADINLARLA EŞLEŞİYORLAR

Siteden hizmet almak isteyenlere, kadınların fotoğrafları gönderiliyor. Paylaşılan fotoğraflarla eşleşildiği takdirde, önce telefon görüşmesi yapılıyor. Uyumlu olunursa aynı gün görüşme sağlanıyor. Siteden bahseden bir dolandırıcı süreci şu sözlerle ifade etti:

“Hani şöyle, siz kayıt yaptırdığınız zaman bu sistemden gözüküyor. Eğer bayanlar eşleşme gerçekleştirirse zaten sizleri arıyoruz. Herhangi bir eşleşme gerçekleşmezse zaten aramıyoruz. O yüzden sizle de Melis hanım eşleşti. Bugün üyeliğinizi oluşturduğunuz takdirde Melis hanımla görüşme sağlayabilirsiniz.”

OPERASYONLARA DEVAM

Jigolo sitesi üzerinden dolandırıcılık çetesiyle ilgili 6’sı tutuklu 8 üye hakkında dava açılırken, bu tarz sitelerle dolandırıcılık yapan çetelere yönelik operasyonlar devam ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir