Jeff Bezos kardeşiyle uzaya gidiyor! Tarih verdi…

featured

Amazon’un kurucusu Bezos, şirketteki CEO’luk görevini 5 Temmuz’da bırakacağını duyurmuştu.

Altı yolcu kapasiteli araç dünyadan 100 kilometre yükseğe yörünge altı uzaya kadar çıkacak. Bu, uzay yolcularının birkaç dakikalığına ağırlıksızlığı deneyimlemek ve gezegenimizin ‘kıvrım’ını görmek için yeterli yüksekliğe ulaşacağı anlamına geliyor. Kapsül sonra paraşütle dünyaya dönecek.

Yolculuk 10 dakika sürecek

Toplam 10 dakika sürecek yolculukta, yolcular deniz seviyesinden 100 km yükseklikte bulunan ve Dünya atmosferi ile uzay arasındaki sınır olarak kabul edilen Karman Hattı’nın üzerinden geçecek.

New Shepard roketi, ismini 60 yıl önce uzaya giden ilk ABD’li astronot Alan Shepard’dan aldı. New Shepard, ilk insansız test uçuşunu ocak ayında yapmıştı.

Eğer her şey planlandığı gibi giderse, Bezos, roket teknolojisinde bir yolculuk deneyimi yaşayan ilk milyarder olacak.

3. koltuk açık arttırmaya çıkarıldı

Şirketin New Shepard roketindeki üçüncü koltuk ise online müzayede ile açık artırmaya çıkarıldı. 12 Haziran’a kadar sürecek müzayedeye şimdiye kadar 143 ülkeden 6 bin kişi katıldı. Şu anki en yüksek teklif ise 2.8 milyon dolar seviyesinde. Süreç 10 Haziran’a kadar devam edecek ve 12 Haziran’da canlı yayında çevrimiçi düzenlenecek açık artırmayla son bulacak.

Instagram’dan duyurdu

Bu tarihi uzay seyahatinde Bezos’un da yolcular arasında bulunup bulunmayacağı merak konusuydu. Bezos, Instagram hesabından paylaştığı bir videoyla haberi duyurdu. Beş yaşından beri uzaya seyahat etme hayali kurduğunu belirten dolar milyarderi “Bu yolculuğu kardeşimle yapacağım. En güzel macerada, en iyi arkadaşımla birlikte…” yazdı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir