Japon bakan Hayaşi Yoşimasa’dan Türkiye açıklaması: “İhtiyacımız var!”

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin yorumlarda bulundu. Yoşimasa, "Türkiye stratejik partner ve bizim için oldukça önemli bir ülke, nüfuzu bulunuyor" diye konuştu.

featured

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin yorumlarda bulundu. Japon bakan Yoşimasa, “Türkiye stratejik partner ve bizim için oldukça önemli bir ülke, nüfuzu bulunuyor” diye konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş, son haftalarda dünya gündeminin zirvesinde yer alıyor. Pek çok farklı ülkenin devlet başkanları, savaşa ilişkin kendi görüşlerini paylaştı. Bunlardan biri de Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa oldu. Yoşimasa, düzenlediği basın toplantısında, geçen ay sonu konseyde Rusya’nın, “Ukrayna’ya saldırıları kınayan” tasarıyı veto etmesini hatırlattı.

“REFORM KOLAY OLMAYACAK”

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı ve söz konusu tasarıyı vetosunu kınadığını yineleyen Hayaşi, “Rusya’nın saldırganlığının uluslararası düzenin yeni bir çerçeveye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.” dedi.

Japon Bakan, konseyde sahip olduğu daimi üye sıfatıyla Rusya’nın uluslararası toplumun barış ve istikrarının korunmasında büyük sorumluluğunun bulunduğunu kaydetti. BM’nin reforme edilmesi ve konseyde daimi üye pozisyonu için ülkesinin çabalayacağını kaydeden Hayaşi, üye ülkelerin karmaşık menfaatleri sebebiyle bu reformun kolay olmayacağını ifade etti.

TÜRKİYE ZİYARETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Japon Bakan Hayaşi, hafta sonu çıkacağı Orta Doğu turu kapsamında planladığı Türkiye ziyaretine yönelik soruya ülkesinin, Türkiye’yi jeopolitik olarak kilit ülke ve geleneksel dost olarak gördüğünü kaydetti. Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanlarının, Türkiye’nin diplomasi hamlesiyle Antalya Diplomasi Forumunda bir araya gelmesine değinen Japon Bakan, “Türkiye stratejik partner ve bizim için oldukça önemli bir ülke, nüfuzu bulunuyor. (Arabuluculuğun) Faydalı olacağı yönünde değerlendirmemiz var.” ifadelerine yer verdi.

Herson ve Melitopol’da neler oluyor? Rusya, Ukrayna kentlerine belediye başkanı atadı iddiası

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir