Jandarma Teşkilatı 181 yaşında

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 181. yılını anlamlı bir mesajla kutladı.
Komutanlığın gerek teşkilat büyüklüğü, gerek sorumluluk sahasının genişliği gerekse elde ettiği başarılarıyla dünyadaki emsalleri arasında önde gelen bir teşkilat olduğunu aktaran Soylu, sadece mazisiyle övünen değil, aynı zamanda stratejisi ve geleceğe dönük ciddi yatırımlarıyla da çağın ötesini hedefleyen bir karakter ortaya koyduğunu belirtti.

Teröristlere nefes aldırılmıyor

Jandarma Teşkilatı, kurulduğu günden bu yana ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden tüm terör örgütlerine karşı ülke genelinde terörle mücadelenin önemli unsurlarından oldu.

Jandarma ve emniyet birimleri ile güvenlik korucularının, 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirdiği iç güvenlik operasyonlarında, 54’ü ölü, 226’sı sağ/yaralı ve 139’u teslim olmak üzere 419 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden 283’ünün PKK/KCK, 129’unun DEAŞ/HTŞ ve 7’sinin sol terör örgütlerine mensup olduğu belirlendi.

Operasyonlar kapsamında, teröristlerin barınma alanı olarak kullandığı tespit edilen 404 sığınak/barınak/mağara imha edilirken, 363 silah, 127 mayın/el yapımı patlayıcı, 246 el bombası, yaklaşık 23 ton patlayıcı madde, 50 binin üzerinde mühimmat ele geçirildi.

Teröristlere yardım ve yataklık edip örgütlerle irtibatlı olanlara yönelik operasyonlarda ise 8 bin 393 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 1368’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir